Jose Daniel Lopez

“Doktor” pacijentima umetao plastične štapiće od lizalica pod kožu tvrdeći da je to kontracepcija

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Prevario je najmanje 25 žena koje su ovaj zahvat i platile. Jose Daniel Lopez (38) iz Venezuele, nedavno je uhićen zbog zahvata tijekom kojih je umetao plastične štapiće od lizalica pod kožu pacijenata, lažući pritom da je riječ o kontracepciji.


Prevario je najmanje 25 žena koje su ovaj zahvat i platile.


Lopez ne posjeduje medicinsko obrazovanje, a radio je u zdravstvenim centrima u La Victoriji i Maracayju, nakon što je lažirao diplomu.
Pacijenticama koje su nakon ovog “zahvata” ostajale trudne, samostalno je umetao “implatante” za koje je objašnjavao da su “Implanon”, stvarna kontracepcijska procedura koja inače uključuje umetanje malenih komadića plastike pod kožu nadlaktice.


Prema Klinici Mayo, prava Implanon procedura odnosi se na kontracepcijske implatante koji ispuštaju malenu i stalnu dozu hormona koji potiskuje ovulaciju.


U slučaju “zahvata” koje je izvodio Lopez, nije se događalo ništa.


Lopezova nevjerojatna prijevara zapela je za oko pravom doktoru, Rafaelu Chirinosu.


Ovaj je doktor na svojim društvenim mrežama upozoravao ljude na prijevaru, tvrdeći da je vidio spominjanje procedure na WhatsAppu od strane žena koje su ostale trudne i nisu shvaćale zašto.


“Vidim statuse na WhatsAppu od navodnog specijaliste ginekologije koji je promovirao operacije umetanja kontracepcije, Implanon. Ispostavilo se da je to prijevara, a on je pacijentima umetao štapiće od lizalica”, kazao je Chirinos.


Nakon što je istražio rad ovog “doktora”, Chirinos je savjetovao ženama koje su se podvrgnule zahvatu da se jave u bolnicu na pregled čim prije.


Lopezova je prijevara na kraju postala viralna, a iako je nestao čim se situacija zakuhala, uhvaćen je u El Castanu gdje se skrivao.


Optužen je, između ostalog, za ilegalno prakticiranje medicine i lažiranje službenih dokumenata i prijeti mu višegodišnja zatvorska kazna, piše Oddity Central.