Gospođa Ngon

41 godinu živi samo na vodi. Kaže da je tako izliječila bolest i sada radi kao učiteljica joge

S.M.

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Do 21. godine je jela rižu i krutu hranu, a onda se počela boriti s ozbiljnim zdravstvenim problemimaGospođa Ngon (63) iz Vijetnama tvrdi da već četrdeset godina uopće ne konzumira hranu već preživljava isključivo na vodi u koju dodaje sol, šećer i limun.


Čini se da je ne samo u top formi za svoje godine već može izvesti i različite joga poze koje onima puno mlađima od nje, stvaraju probleme.


Kaže da je puna energije i vodu smatra ključnom za svoje zdravlje, baš kao što ju smatra ključnom za rast drveća.
Do 21. godine je jela rižu i krutu hranu, a onda se počela boriti s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Drastično joj je oslabio vid, konstantno ju je bolio trbuh i povraćala je na dnevnoj bazi.


Krvne pretrage otkrile su da pati od bolesti povezanih s krvlju, nakon čega je počela uzimati prepisanu liječničku terapiju.


Terapija nije dovela do zdravstvenih poboljšanja pa je odlučila prestati s lijekovima, razmišljajući da joj nije preostalo još previše života.


Tada joj je navodno prišao doktor i savjetovao joj da počne piti vodu s malo šećera i soli te da prestane jesti krutu hranu. Kazao joj je da može iscijediti malo limunovog soka ako želi, ali ništa više od toga.


Misteriozni doktor joj je rekao da će joj ovakva ishrana pomoći spasiti vid, a možda čak izliječiti i bolest krvi. Inzistirao je na tome da nikada nikome ne otkrije njegovo ime jer mu metoda nije znanstveno potkrijepljena te da će ga ljudi zato kritizirati.


Ngon je održala svoje obećanje i nakon što je njezin “doktor” preminuo, a njegovo ime ne zna čak niti njezina obitelj. Jedino što može reći jest da je njegova preporuka upalila te da je živući dokaz za to.


Naravno, ovakvu dijetu ne preporučuje nikome jer zna da može biti opasna, a svoj slučaj smatra pravim čudom.


Sjeća se da je njezina obitelj prije 41 godine bila potpuno protiv njezine ideje o novoj prehrani, optužujući je da se želi izgladnjeti do smrti.


U jednom su joj trenutku prijetili da će kolektivno krenuti u štrajk glađu tako da mogu umrijeti zajedno. No, uspjela ih je uvjeriti da ne pokušava oduzeti sama sebi život nego potpuno suprotno. Kada joj se zdravlje popravilo, obitelj ju je prestala ispitivati kada će početi jesti krutu hranu.


Ngon priznaje da življenje na vodi ovoliko dugo vremena može biti dosadno, čak i kada si doda nekoliko kapljica limunova soka za malo okusa. Ponekad pojede kocku šećera uz vodu, čisto da malo začini “obroke”.


Nakon što joj se zdravlje popravilo, započela je svoje putovanje prema cilju da postane liječnica. Trenutno je član Udruge za akupunkturu i učiteljica joge.


Svoju posvećenost promoviranju zdravog i aktivnog života smatra “otplaćivanjem duga” doktoru koji joj je jednom spasio život, piše Oddity Central.


* Za bilo kakve dijete i promjene u prehrani, prvo se konzultirajte sa svojim liječnikom ili liječnicom.