Par trikova

Ulaz i hodnik posjetnice su našeg doma. Nemojte zanemariti njihovo uređenje

Šarlota Brnčić

Hodnik uredite zanimljivim detaljima, foto Pexel.com

Hodnik uredite zanimljivim detaljima, foto Pexel.com

Kako bi tamni ulazi i hodnici bili svijetliji, trik je odabrati nijanse poput žute i narančaste. Za intimnu i profinjenu atmosferu, savršena je i ružičasta prašina, nebesko plava ili morski zelenaPrilikom uređenja našeg doma, vrlo često zanemarimo hodnik i ulaz, favorizirajući druge sobe, kao što su kuhinja ili spavaća soba, koje se smatraju funkcionalnijim. U stvarnosti, čak i ulaz zaslužuje posebnu pažnju jer predstavlja prvo okruženje s kojim naši gosti dolaze u kontakt, prostor koji im omogućuje da steknu opću ideju o našem domu.


Na hodnik i ulaz ne moramo potrošiti bogatstvo, već se samo poslužiti s nekoliko trikova kako bi mjesto učinili lijepim predstavnikom naše osobnosti.

Ako je ulaz mali, bolje je izbjegavati glomazan namještaj, kako ne bi ometao prolaz. Usredotočite se radije na dekoraciju, birajući svijetle boje za zidove. Na primjer, možete ih obojiti kontrastnim bojama ili pokriti čak i mali dio zida originalnim teksturiranim tapetama. Ili, ako volite umjetnost, mogli biste stvoriti sugestivnu galeriju, objesiti slike i otiske u punoj visini, od poda do stropa. Ako ne želite ili ne možete odustati od namještaja, birajte niske elemente, primjerice škrinju koja se koristi istovremeno s policom ili police smještene nekoliko centimetara od tla, savršene za tu površinu.U slučaju da se borimo s uskim hodnikom, birajte police s maksimalnom dubinom od 30 cm ili preklopne stolice, pričvršćene na zid. Ako je strop previsok, za njega možemo odabrati tamnu boju, u oštrom kontrastu s zidovima. Kako bi se dodatno smanjio učinak »kanjona«, može se stvoriti i lažni strop, koji će biti obojen u tamnije nijanse. Kako bi tamni ulazi i hodnici bili svijetliji, trik je odabrati nijanse poput žute i narančaste. Za intimnu i profinjenu atmosferu, savršena je i ružičasta prašina, nebesko plava ili morski zelena.