Buketi cvijeća

Istraživanje tvrdi da ovaj prekrasan detalj u vašem domu ima pozitivan psihološki utjecaj

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Kao što sezonski mijenjamo garderobu i unosimo lepršavost u svoj stil, zašto ne bismo i u dom unijeli malo proljetnog ugođaja? Cvijeće je nevjerojatan dar, prirodan, lijep i čini ljude sretnima. Rezultati istraživanja provedenog na Harvardskom sveučilištu pokazali su da sudionici koji su postavljali cvijeće u svojim domovima na mjestima gdje su ih svakodnevno mogli vidjeti, osjetili znatno bolje raspoloženje kao i veće suosjećanje s drugim ljudima. Ako smatrate da je soba u vašem domu magnet za negativnu energiju, možda bi pažljivo postavljen buket božura mogao pomoći.


Cvijeće može unijeti više stila u vaš dizajn interijera


Sjajna stvar kod cvijeća je da dolazi u svim oblicima, veličinama i bojama. Ono je savršen način da akcentirate za vaš novi namještaj. Svakako će pomoći i u podizanju estetike interijera vašeg doma. Također je lako odabrati cvijeće prema različitim osobnostima, ovisno o karakteru ili stilu.


Uz sve to, cvijeće je vrlo jednostavno uklopiti u dizajn vašeg doma. Možete ga prilagoditi bojama koje prevladavaju, ali i ukrasima. Iako je ono samo po sebi ukras.


Cvijeće čini da se osjećate i mislite bolje 
Svi znamo da cvijeće za bolesnog rođaka ima pozitivan psihološki učinak. Međutim, jeste li znali da postoje i fiziološki učinci? Cvijeće utječe i na snižavanje krvnog tlaka, ublažava osjećaj boli i tjeskobe, ali i pomaže kod umora upravo zbog smirenog dojma kojim zrači i unošenja harmonije u svaki prostor.