Prijedlozi

VINTAGE GLAMUR Kako urediti sobu u stilu holivudskih diva? Imamo nekoliko savjeta

Šarlota Brnčić

Jednom kad se smjestite u sobu, upotrijebite sve površine i niše kako biste pokazali nakit, parfeme, ukrase i sjećanja koja vas vežu za poseban trenutak u vašem životu, poput pravilno uokvirenih fotografijaUdoban, klasičan, privlačan… vintage stil se savršeno može prilagoditi svakom kutku kuće: od dnevnog boravka do spavaće sobe pa čak i u hodniku. Ukoliko ste zaljubljenik u ovaj stil, donosimo vam nekoliko savjeta kako spavaću sobu urediti u ovakvom stilu. Prvi je da ju obojite bijelom bojom. Bilo da se radi o zidovima, podu ili stropu. Bijele površine će odmah unijeti dašak svježeg glamura u vašu spavaću sobu. Možete se odlučiti i za boju pijeska, ukoliko mislite da su ružičasta ili lila previše za vaš ukus. Uzmite i staru vješalicu za kaput i ukrasite je lijepim cvjetnim detaljima, položite nekoliko lanenih jastuka na police i na kraju dodajte nekoliko grubih keramičkih posuda kako biste stvorili očaravajući kutak s rustikalnim šarmom.


Ukrasite ju i tkaninama. Tapecirani krevet u vintage stilu pravi je dragulj kad je u pitanju opremanje. Ako niste od tapeciranja, krevet možete prekriti lijepo izblijedjelom cvjetnom tkaninom. Uz pravu kombinaciju dviju izvanrednih boja – ledeno plave, s dozom ružičaste, pretvorit ćete djetetovu spavaću sobu u čarobno okruženje koje će ga pratiti kroz njegovu adolescenciju.


Prekrivač u stilu patchworka


Za krevet možete odabrati prekrivač u stilu patchwork-a, a uz koji se mogu dobro posložiti i drugi detalji u dječjoj sobi.

Kako bi i zid vaše sobe dobio onaj retro štih, možete ga ukrasiti jednostavnim zlatnim okvirom obješenim na zid koji će, čak i bez fotografija ili otisaka, jednako uspjeti dati taj ugodan dodir ekscentričnosti okolini. S obzirom da, kad je u pitanju ovaj stil, ne postoje pravila, ukrašavanje vaše spavaće sobe možete nastaviti s, primjerice, jastučićima s cvjetnim uzorkom, krošnjama drveća, deko tkaninama i tapetama. Odlučite se pritom na uzorke takozvanih sorbetskih boja, a koje vas neće »bosti« u oko.Uz prekrasne tkanine, brokatne dorade i nježne nijanse, jedna od najboljih odlika spavaće sobe u vintage stilu jest što vam jamči gotovo isključivu udobnost. Plahte, mekani prekrivači i jastučnice u macraméu nesumnjivo stvaraju prekrasnu atmosferu i pružaju savršen prostor za provesti opuštajuće noći. Ukoliko želite pretvoriti svoju spavaću sobu u boudoir dostojan diva nijemih filmova iz tridesetih, ali zadržavajući dašak modernosti, unesite u prostor čipku, starinski namještaj i velika ogledala. Svaka će se žena osjećati razmaženo uronjena u ovakvo okruženje.


Fotografije na ziduJoš jedna jednostavna ideja za stvaranje prave vintage atmosfere je ukrašavanje zidova fotografijama i vintage portretima. Odaberite upečatljive slike s retro osjećajem, zabavite se dodavanjem ostataka tapeta ili obojenih komada tkanine i objesite ih na zid u ukrašenim okvirima u tamnom ili zlatnom drvetu, a sve kako biste postigli živi i krajnje originalni miks!Ogledalo je komad koji ne smijete propustiti u svojoj vintage sobi. Bez obzira jeste li se odlučili za rezbareni drveni toaletni stolić u viktorijanskom stilu ili modernih pedesetih, nema veze, oboje savršeno naglašavaju vintage šarm. Svakako rezervirajte počasno mjesto u spavaćoj sobi za taj vaš dragocjeni komad namještaja, posebice, ukoliko uz sve dobro iskombinirate fotelju ili stolicu.


Jednom kad se smjestite u sobu, upotrijebite sve površine i niše kako biste pokazali nakit, parfeme, ukrase i sjećanja koji vas vežu za poseban trenutak u vašem životu, poput pravilno uokvirenih fotografija. Dobit ćete onaj dio staromodnog glamura kojem nitko ne može odoljeti!