Osvježite životni prostor

Uz nekoliko jednostavnih trikova, pretvorite svoj dom u pravi maleni hram za dušu

P. N.

FOTO/pixabay.com

FOTO/pixabay.com

Pet jednostavnih načina kako uljepšati svoj životni prostor.Pravo je vrijeme u godini da svoj dom učinite svojim malim hramom i uljepšate vlastiti životni prostor. Nakon duge i hladne zime, prve zrake sunca oduvijek su nosile i – velike promjene, prenosi Real Simple. Vaš dom žudi za promjenom, a vi žudite za udobnim domom? Iskoristite ovih pet smjernica da potpuno osvježite svoj životni prostor.


Kupite novu posteljinu


Zvuči jako banalno, ali kada bolje razmislimo, postoji li ijedno mjesto u našem životnom prostoru koje nam znači više od kreveta u kojem nadoknađujemo energiju potrošenu kroz dan? Ako se dvoumite koju posteljinu kupiti, razmislite o svili koja je fantastična za vruće, ljetne dane ili pak flanelu koji zimi zadržava toplinu. Nekoliko ukrasnih jastučića i deka nisu na odmet jer vašem krevetu daju estetsku ljepotu, a vama su pri ruci ukoliko proljetne noći ipak postanu nešto hladnije. 


Uvijek imajte kućne papuče kraj ulaznih vrata


Svima je teško doći sa posla, izuti se i opustiti, pogotovo ako je dan bio veoma stresan. No, kada vas kraj ulaznih vrata čekaju kućne papuče, uvijek je jednostavnije prebaciti se u ”cozy mode”. Iako je hodanje bez obuće veoma zdravo, postoje dani kada će vaše tijelo biti zahvalno na toplini i rutini koju vam nudi komfor vašeg doma. I naravno, vaših kućnih papuča.


Promijenite osvjetljenje
Bilo da se radi o svjetlucavim lampicama, sobnim lampama ili mirisnim svjećicama, bitno je da vaš dom dobije osvjetljenje koje je ugodno vašim očima. U vaša četiri zida ipak vam je potreban odmor od jake, nametljive svjetlosti kakvu susrećete izvan kuće. 


Nabavite nove prekrivače za kauč i fotelju


Ukoliko imate glatke ili kožne kauče, to bi moglo predstavljati problem i ljeti i zimi. Nikome nije ugodno ljeti se zalijepiti za kauč, a zimi sjesti na hladnu fotelju. Prekrivači za namještaj veoma su lako dostupni i povoljni, a raznolikim nježnim bojama vaš prostor mogu podići, ne samo estetski već i udobnošću.


Okružite se uspomenama


Svatko može živjeti u kući, ali je potrebno nešto posebno da bi ta kuća postala dom. Vaš prostor fizički neće biti ništa topliji ukoliko napravite mali pano sa fotografijama vašeg društva, obitelji ili putovanja, ali ćete svakako osjetiti toplinu svaki put kada se kuhajući osvrnete preko ramena i podsjetite na sve zabavne trenutke koje ste prošli.