Ususret proljeću

Prekrasne biljke koje će vaš dom ispuniti šarenilom u zimskim mjesecima

P. N.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Oplemenite dom neobičnim biljkama i grmovima koji će unijeti vedrinu u vaš životni prostor



 


Proljeće je još daleko, zima je ogolila grane i vrtove ispunila sivilom. Tražite li način da u vaš dom unesete vedrinu i dosadno zimsko sivilo ispunite bojama, predlažemo da istražite neobične biljke i grmove koje će vaš dom ispuniti šarenilom.


 


Vrijesak




Vrijesak je zimzelena dugogodišnja biljka koja će vas u zimskim mjesecima razveseliti prekrasnim cvjetovima. Iznimno se lako održava, a njegovi cvjetovi odupiru se niskim zimskim temperaturama. Postavite ga na mjesto gdje će upijati izravnu sunčevu svjetlost barem šest sati.


 



Vještičja lijeska


Jedna od najljepših zimskih dekoracija koja svoje prekrasne narančaste ili žute cvjetove otvara u zimskim mjesecima. Osim što izgledaju privlačno, cvjetovi ispuštaju ugodan miris. Potrebno ju je postaviti u polusjenu i zemlju održavati vlažnom.


 



Krizantema


Cvjetovi ove prekrasne biljke dolaze u različitim nijansama: od bijele, žute, narančaste, ružičaste pa sve do crvene i zagasite brončane boje. Najbolje ih je postaviti na mjesto gdje će biti izravno izložene sunčevoj svjetlosti.


 



Maćuhica


Nježna livadna biljka svojim će šarenim cvjetovima oplemeniti vaš dom. Maćuhice dolaze u različitim nijansama: možete birati izmeđ žutih, purpurnih, plavih ili bijelih cvjetova koji su otporni na hladnoću. Potrebno ih je postaviti na sjenovito mjesto i redovito zalijevati.


 



Foto: Pixabay, Unsplash