Savjeti za uređenje

Sanitarne prostorije moraju biti praktične i funkcionalne: Neka kupaonica bude vaše mjesto za opuštanje

Šarlota Brnčić

Foto Pexel.com

Foto Pexel.com

Ako želite da vaša kupaonica bude vesela, koristite svijetle boje. Bijelu boju preferira većina vlasnika jer se može kombinirati s drugim bojama i tako stvoriti različiti efektiAko preuređujete kupaonicu slijedeći neka osnovna pravila možete izvući najbolje iz svog prostora. Uvijek uzmite u obzir veličinu prostorije, u kakvom je stanju i, naravno, stil s kojim ste namjestili ostatak kuće tako da kupaonica bude u savršenom skladu s ostatkom vašeg doma. Kupaonica se može organizirati kao prostor za opuštanje, mali bijeg od rutine gdje se može uzeti predah, uživajući u našoj intimnosti.


Ne zaboravite da kupaonica mora biti praktičan i funkcionalan prostor, tako da svi kozmetički proizvodi budu pohranjeni u za to prikladni kupaonski namještaj. Ako želite da vaša kupaonica bude vesela, koristite svijetle boje. Bijelu boju preferira većina vlasnika jer se može kombinirati s drugim bojama i tako stvoriti različiti efekti. U kombinaciji s plavim, primjerice, kupaonica dobiva morski »štih«, dok se u kombinaciji s crnom može stvoriti vrlo elegantan optički efekt. Opće pravilo je da je bolje ne koristiti tamne boje u malim kupaonicama ili u onima koje nemaju izravno dnevno svjetlo. Osim podova i zidova, razmislite o tome koje sanitarije mogu izgledati dobro u vašem okruženju. Kada ili tuš? Imate li dovoljno prostora za oboje, ili morate odabrati?


Pexsel


Pexsel

U većini slučajeva, kada se radi o preuređenju kupaonice, traže se ideje koje se uglavnom odnose na pločice. Međutim, postoje i druge opcije koje se mogu uzeti u obzir prije nego što se definitivno odluči kakav će biti pod naše kupaonice. Parket je, primjerice, počeo biti vrlo moderan čak i u kupaonici jer se lako čisti i zahvaljujući posebnoj vodonepropusnoj smoli može se održati tijekom vremena bez znakova propadanja. Cement i smola (koji su slični) imaju veliku vrijednost, potrebno je malo održavanja i daju okolišu vrlo drugačiju atmosferu od uobičajenih kupaonica. Beton je savršen za one koji žele kupaonicu s minimalističkim dizajnom, dok je drvo pogodnije za one koji žele klasičniju ili rustikalnu temu. Obje ove vrste podova mogu se koristiti u drugim prostorijama kuće.


Pexsel


PexselKupaonski dodaci donose vrlo osobnu notu pa su jedan od najboljih načina da pokažete svoju osobnost bez nužnog žrtvovanja prostora. Školjke, šarene posude za sapun ili zavjese s geometrijskim uzorcima odličan su način da kupaonici pružite malo boje i karaktera. Ili, ako volite tehnologiju, možete instalirati TV prijemnik na zid ili Dolby Surround sustav kako biste slušali glazbu čak i dok se opuštate u toploj kupci.Namještaj za kupaonicu, umivaonik i sanitarije imat će različite veličine i visine ovisno o tome tko će koristiti prostor. Ukoliko imate djecu, primjerice sanitarna oprema mora biti tako visoka da ih čak i najmlađi mogu koristiti bez previše muke. Danas postoje mnoga inteligentna rješenja koja se s vremenom mogu mijenjati, rastući zajedno s mališanima.