Klasična plava

Pantone je predstavio boju koja će obilježiti 2020. godinu i već zamišljamo kako ju uklopiti u interijere

Ivana Mavrić

Foto: @arighibianchi Instagram

Foto: @arighibianchi Instagram

Hladna i elegantna, nova hit nijansa opisana je kao jednostavna, smirujuća i duboka boja koja nudi utočište i osjećaj spokojaInstitut za boje Pantone proglasio je klasično plavu boju kao nijansu koja će obilježiti nadolazeću godinu. Hladna i elegantna, Classic Blue 19-4052 nijansa opisana je kao jednostavna, smirujuća i duboka boja koja nudi utočište i osjećaj spokoja.


Plava boja simbolizira stabilnost, sigurnost i povezanost kao temelj na kojem ćemo graditi novu eru – tako su svoj odabir objasnili stručnjaci iz Pantone instituta. Vječna i bezvremenska tamnoplava nijansa podsjeća nas na boje večernjeg neba, u nama stvara osjećaj smirenosti i jasnoće misli te potiče na komunikaciju i refleksiju istovremeno pružajući osjećaj zaštite. Plava boja, baš poput neba simbolizira dolazak novog dana i univerzalnost koju instinktivno prihvaćamo.


A kako uklopiti ovu smirujuću kraljevsku boju u životni prostor? Pronašli smo najljepše interijere u nijansama klasične plave koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

@snoerboer@kurilovdesign


@Lisa Cohen


@flhomeshows


@modern4home


@ladylike.gr


@thedecorinspiration


@brabbu


@home24_de


@dariapanfilova


@pattymadden


@scrapbook.style


@camilla_crown_designs

Foto: Instagram


pantone, boja godine 2020, klasična plava