Kreativni prijedlozi

Maštovite ideje za jesensku dekoraciju doma prikladne svakom budžetu

Ivana Mavrić

Foto: @devinedoors Instagram

Foto: @devinedoors Instagram

Kako unijeti dašak jeseni u dom? Imamo nekoliko jednostavnih i kreativnih prijedlogaJesen nam je pokucala na vrata donoseći šarenilo boja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za dekoraciju doma. Za jesensku dekoraciju doma ne treba puno novaca – sve što trebate jest otići u šetnju i prikupiti plodove koje nam priroda daruje poput bundeva, češera, suhih grančica, bobica i lišća i ukrasiti dom u jesenskom ruhu.


Dolaskom hladnijih dana sve više vremena provodimo u toplini i udobnosti doma, stoga je važno da prostorija u kojoj ćemo provoditi najviše vremena bude vaša oaza mira. Ukrasite dnevni boravak raskošnim tonovima narančaste, žute i smeđe boje odabirom dekorativnih jastučića i toplih prekrivača kojima ćete se ogrnuti u društvu knjige, ispijajući topli napitak uz ugodnu svjetlost mirisne svijeće.


U visoke vaze postavite suho granje, šarene cvjetove, paprat i listove, a manju staklenku možete ispuniti žirevima i vrh ukrasiti cvijećem.
Poželite dobrodošlicu jeseni postavljanjem dekorativnog vijenca na ulazna vrata kojeg ćete vrlo lako izraditi savijanjem grančica, a zatim ukrasiti jesenskim plodovima.
Pozdravite goste u šarenim i raskošnim bojama jeseni tako što ćete na trijem postaviti bundeve i vaze s cvijećem koje će vašem ulazu dati šarm i toplinu, a gostima izmamiti osmijeh na lice.Jeste li znali da bundeva može poslužiti i kao vaza? Sve što trebate jest izvaditi unutrašnjost, posušiti bundevu na suncu i zatim u nju postaviti zemlju i biljke po izboru.Unesite raskoš jeseni u vašu kuhinju: na stol postavite jesenski aranžman oko kojeg možete posložiti male bundeve, a za svečane prilike na stol postavite staklene vaze s cvijećem i mnoštvo svijeća koje će stvoriti toplu i romantičnu atmosferu.
Foto: Instagram


dom, interijeri, dekoracija doma, jesenska dekoracija doma