Prometni kaos

Led iznenadio vozače: do 9 sati čak 22 prometne nesreće, zatvorena D-404 od Brajdice do tunela Pećine

Hina

Na čvoru Vežica sudarilo se nekoliko vozila, a u Šmriki se oko 6,50 sati prepriječila cisterna, koja je oko 9 sati je uklonjena



RIJEKA Za sav promet zbog leda na kolniku zatvorena je cesta D-404 od Brajdice do tunela Pećine, a promet je zbog olujnog vjetra obustavljen i Jadranskom magistralom od Bakra do Senja.


Od Senja do Karlobaga smiju samo osobna vozila. Zbog leda na kolniku treba biti i dodatno oprezan na čvoru Draga i na Vežici. 


Loši vremenski uvjeti iznenadili su vozače s obzirom da su samo do 9 sati na području Primorsko-goranske županije prijavljene čak čak 22 prometne nesreće, no srećom samo s materijalnom štetom.  




Na čvoru Vežica sudarilo se nekoliko vozila, a u Šmriki se oko 6,50 sati prepriječila cisterna, koja je oko 9 sati je uklonjena. Posljednja informacija je stigla u 10.20 da je kod Kamenjaka vozilo sletjelo s ceste, no u nesreći nema ozlijeđenih. Zbog leda su između Kamenjaka i Čavala zabilježene još tri prometne nesreće zbog kojeg su vozila sletjela s kolnika. 


Zbog leda na kolniku otežano se vozi riječkom obilaznicom kod čvora Vežica, a vozače se upozorava da koriste alternativne cestovne smjerove, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub. Autocesta A7 od GP Rupa do čvora Diračje je otvorena za sve kategorije vozila, izuzev izlaza prema Rupi na čvoru Rupa, ali samo za teška teretna vozila.


14.33 Za sva vozila zatvorene su autoceste:


– A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica ( od 7.40h)


– autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice ( od 1:35h)(obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar (D3) uz obaveznu zimsku opremu) i

– Jadranska magistrala ( D8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene.


Samo za osobna vozila otvorene su:


– D8 Jadranska magistrala na dionici Bakar- Novi Vinodolski


– D25 Gospić- Karlobag


– D27 Gračac- Zaton Obrovački


– D54 Maslenica- Zaton Obrovački i


– Paški most.


Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). 


Zbog snijega otežan je promet u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji,središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zbog leda na kolniku na širem riječkom području te Hrvatskom primorju. Osobito se teško vozi, zbog gustog snijega, autocestama A1, A6 Rijeka- Zagreb i na A4 Zagreb- Goričan. 


Zbog niskih temperatura moguća je poledica u ostalom dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju. 


Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme!


Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3), u Lici na D1 na dijelu Karlovac- Korenica- Gračac, a u središnjoj Hrvatskoj na autocesti A2 Zagreb- Macelj između čvorova Jankomir i Zabok. 


Više na www.hak.hr