Proljeće na Čavji

Eko Magični šešir u subotu u Čavlima

Sanja Gašpert

Snimio MARKO MATESIC

Snimio MARKO MATESIC

Nakon prošlogodišnjeg pilot projekta u kojem su Čavle prvi put ugostile Magični šešir, ove godine povećat će se broj radionica i aktivnosti posvećenih najmlađim članovima društva 


 


ČAVLE U bogatom programu Proljeća na Čavji i ove godine našao se dan posvećen djeci i mladima. Nakon prošlogodišnjeg pilot projekta u kojem su Čavle prvi put ugostile Magični šešir, ove godine povećat će se broj radionica i aktivnosti posvećenih najmlađim članovima društva.
– Cijela manifestacija održat će se u tonu zaštite okoliša te brige i očuvanja prirode pa će tako veliki broj radionica biti upravo na temu održivosti, recikliranja, ponovne potrebe i edukacije mladih kako svakodnevno pridonijeti smanjenju zagađenja. Širko, veseli i zabavan šešir iz kojeg se može “izvući” bezbroj aktivnosti, već je obišao Osnovnu školu Čavle i kroz sportski eko poligon učio razvrstavati otpad te kroz zabavni kviz pokušao usaditi održive navike u raznim životnim situacijama. Uskoro će Širko posjetiti i Dječji vrtić Čavlić, gdje će pokazati kako raditi eko bombice koje će zazeleniti okoliš vrtića i igrališta. Očekuju vas ekološke, sportske, edukativne, zabavne i kreativne radionice, a bit će predstavljena i bojanka “Širko ekolog”. Uvijek atraktivni dvorci na napuhavanje, oslikavanje lica te kutak za najmlađe od nula do tri godine svima će biti na raspolaganju. Ulaz je besplatan, a sve aktivnosti vode  osobw s iskustvom u radu s djecom, kaže direktorica čavjanske Turističke zajednice Rea Čargonja.


Foto Marko MATEŠIĆ


Navedene aktivnosti su priprema za glavni događaj, a to je Eko Magični šešir u Čavlima, koji će se održati u subotu, 25. svibnja s početkom u 16 sati. Projekt organiziraju Društvo sportske rekreacije Kvarner i Turistička zajednica Općine Čavle, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te pokroviteljstvo Općine Čavle, Primorsko-goranske županija i JGL d.d. Za detalje zainteresirani mogu pratiti Facebook događaj Eko Magični šešir u Čavlima i https://sva-lica-platka.eu/magicni-sesir/.


Foto Marko MATEŠIĆ