Obilježavanje obljetnica

Veterani Ajkula u Krasici se natjecali u kuhanju lovačkog kotlića

Edi Prodan

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZAKRASICA – U povodu obilježavanja 33. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije Rijeka Ajkula i 20. obljetnice Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Primorsko-goranske županije i Grada Bakra, na prostoru Sportskog centra Hroljevo u Krasici održan je 3. Susret i natjecanje hrvatskih branitelja u kuhanju lovačkog kotlića.


Natjecale su se 22 ekipe, najviše njih iz Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije, ali iz udaljenijih krajeva kao što je to primjerice Šibenik. Susret je imao humanitarni karakter jer će se sredstva prikupljena kotizacijama i prodajom pića, kao i osobnim donacijama prisutnih darovati Caritasu Riječke nadbiskupije.


– Provedbom ovog projekta i dalje pokazujemo kako su hrvatski branitelji, njihovi gosti i prijatelji uvijek uz one kojima je najpotrebnija pomoć u našem društvu, a ovom prigodom to su korisnici usluga koje pruža Caritas Riječke nabiskupije.
Organizirali smo bogat cjelodnevni program koji je osim natjecatelja privukao i na stotine građana, istaknuo nam je Perica Prpić, predsjednik USPDR-a Ajkula.


Sudionike skupa je posjetio i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, dok je za prilog gulašu brinula udruga Palentar koja priprema jednu od ponajboljih palenti kompirica na svijetu.