Prve isporuke

Ovako izgleda jedan od 30 Bugatti Chiron Super Sport primjeraka koji mogu potegnuti do 440 km/h

T.I.

Devet mjeseci nakon predstavljanja, Bugatti je objavio i fotografije modela Super Sport koje je napokon počeo isporučivati probranim kupcima spremnim platiti za auto 3,2 milijuna eura prije oporezivanja



U Bugattiju, koji je od prošle godine senzacionalnom akvizicijom završio u hrvatskoj Rimac grupi, ništa nije obično, dio imidža je da sve bude super ekskluzivno. Kad je prošle godine na stazi testiran njihova verzija superauta Chiron Super Sport prije početka godišnje proizvodnje od svega 30 primjeraka, mogli smo i vidjeti slike sa staze kao taj model izgleda.


Devet mjeseci kasnije, Bugatti je objavio i fotografije modela Super Sport koje je napokon počeo isporučivati probranim kupcima spremnim platiti za auto 3,2 milijuna eura prije oporezivanja. Treba napomenuti da je odmah nakon prezentacije ovog jedinstvenog automobila svih 30 rasprodano.


Fotografije koje su iz Bugattija podijelili, otkriva jednu od verzija, vrlo šaroliku po narudžbi kupca, nazvanu „Waves Of Light“.




I ako je ova verzija posebna već po finišu, to ipak nije razlog zašto bi ga netko imao u garaži. Super Sport je model koji svojim W16 motorom koji razvija 1500 konjskih snaga i, doduše, ne stiže od 0 do 100 km/h najbrže na svijetu, ali zato može postići nestvarnu brzinu od 440 kilometara na sat.