Novi roman

Mislav Pasini “Zimska priča”: Uspjelo ozračje neizvjesnosti i straha

Kim Cuculić

Mislav Pasini

Mislav Pasini

Mislav Pasini vrhunski je majstor atmosfere fantazije i horora



Izdavačka kuća Studio TiM iz Rijeke objavila je novi roman poznatog splitskog autora Mislava Pasinija pod naslovom “Zimska priča – Duhovi prošlosti”.


– Malo otočno mjesto. Kasno ljeto. Glavni lik vraća se na dalmatinski otok svog djetinjstva nakon što je poštom primio anonimni rukopis romana koji je oživio davnu zastrašujuću priču. Ona je, naime, započela ubojstvom jedne djevojčice i pokrenula lavinu zlokobnih događaja.


Duhovi prošlosti iznova su uzburkani. Lutajući praznim uličicama u predvečerje u potrazi za odgovorima, pomisli kako ovo neobično ljeto više podsjeća na zimu. U daljini začuje smijeh, ugleda dječake koji voze bicikl i odjednom sve utihne. Baš kao u svijetu duhova. Svojim povratkom otkrit će mnogo toga, no najstrašnija istina bit će ona o njemu samome.




Mislav Pasini vrhunski je majstor atmosfere fantazije i horora, koji svojom maštovitošću i vještinom kao da povezuje ono najbolje od Stephena Kinga i R. L. Stinea – odličnu priču koja će naježiti kožu čitatelja – navedeno je uz knjigu.



“Zimska priča – Duhovi prošlosti” nastavak je “Zimske priče – Jeze mojih sjećanja”, romana objavljenog 2017. godine.


Mislav Pasini rođen je u Splitu 1974. Diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu. Svoje radove objavljivao je u SF/fantasy/horor magazinu Futura. Jednom se pripovijetkom predstavio u godišnjaku “Djeca olujnih vjekova”, dok je svoje priče svojedobno objavljivao u Jutarnjem listu.


Nekoliko njegovih priča pročitano je na Trećem programu Hrvatskog radija. Autor je nekoliko predgovora i tekstova za stripove hrvatskih Marvelovih izdanja. Kao novinar pisao je za prilog TV Film magazina TV Story, a svoj je trag ostavio i u filmskom magazinu Hollywood za koji je pisao posljednjih nekoliko godina do njegova gašenja. Suradnik je hrvatskog izdanja magazina Playboy.


Kratke priče objavio je u časopisu Književnost uživo te u Modroj lasti, a jednom se pričom predstavio i u američkom književnom časopisu Underpass. Objavio je nekoliko knjiga.