
Foto: iStock
Pronašli smo novu metodu kuhanja jaja pomoću koje ćete pripremiti savršena tvrdo kuhana jaja koja neće popucati tijekom kuhanja
Pripreme za Uskrs u punom su jeku, a blagdanski stol nezamisliv je bez glavne zvijezde Uskrsa- tvrdo kuhanih jaja.
Postoji nekoliko trikova pomoću kojih ćete postići savršena tvrdo kuhana jaja, a mi vam donosimo provjerenu metodu koja se razlikuje od klasičnog načina kuhanja, a na ovaj način jaja sigurno neće popucati tijekom kuhanja. Isprobajte i uvjerite se sami.
Priprema:
1. Jaja stavite u posudu. Prelijte hladnom vodom dok ne prekrijete jaja (otprilike 2 cm).
2. Zagrijte do vrenja (bez poklopca). Kad voda zavrije, maknite posudu s vatre.
3. Poklopite i kuhajte 4- 16 minuta, ovisno o preferencama (4- 6 minuta za meko kuhana jaja, 12- 16 minuta za tvrdo kuhana). U međuvremenu, veću posudu ispunite ledom i hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja.
4. Jaja prebacite u hladnu kupelj i ostavite 10- 15 minuta.
Izvor: Tasty.co
jaja, tvrdo kuhana jaja