Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Ispis članka: Sočna svinjetina s pivom, senfom i medom za pravi gurmanski užitak - Novi List

NoviList.hr

Sočna svinjetina s pivom, senfom i medom za pravi gurmanski užitak

Ideja za ručak

6. studeni 2019 10:25

Foto: Istock

Isprobajte ovaj jednostavni recept za svinjetinu s finim umakom koji će mesu dati bogati okus i mekoću.

Sastojci:

300 g narezane svinjetine

120 ml svijetlog piva

pola žlice senfa

pola žlice meda

brašno

maslinovo ulje

maslac

vlasac

papar u zrnu

sol

Priprema:

Pobrašnite komade svinjetine, te ih ispecite na mješavini ulja i maslaca. Posolite ih i ostavite na toplom. U tavu u kojoj ste pekli svinjetinu, a u kojoj je ostalo ulje od pečenja, ulijte pivo i dodajte med i senf. Promiješajte da dobijete umak. Vratite meso u tavu i pustite da se u umaku kuha još 10 minuta. Ukoliko umak postane pregust, možete ga razrijediti dodavajući malo juhe ili jednostavno tople vode. Na kraju pospite s malo sitno narezanog vlasca i paprom u zrnu. Umjesto vlasca možete upotrijebiti peršin.

Izvor: gastro serijal Novog lista "Jesen na stolu"