Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Slike za zidu

foto Dizajneri LodonArta uz pomoć tapeta dosadne interijere pretvaraju u ekskluzivno uređene prostore

Dizajneri LodonArta uz pomoć tapeta dosadne interijere pretvaraju u ekskluzivno uređene prostore
Dizajneri LodonArta uz pomoć tapeta dosadne interijere pretvaraju u ekskluzivno uređene prostore
Autor:
Objavljeno: 19. siječanj 2018. u 20:49 2018-01-19T20:49:04+01:00

Dizajneri, arhitekti, ilustratori, tattoo majstori, stilisti LondonArta postavljaju nove standarde u uređenju interijera, a njihove kreacije krase unutrašnjosti najekskluzivnijih svjetskih prostora

LondonArt

Ono što su Dolce & Gabanna u svijetu visoke mode, to je LondonArt u svijetu dizajna interijera. LondonArt talijanski je dizajnerski studio koji se bavi proizvodnjom sagova i tapeta, a u svojoj djelatnosti spaja kreativnost, umjetnost i suvremeni dizajn. Dizajneri LondonArta postavljaju nove standarde u uređenju interijera, a njihove kreacije krase unutrašnjosti najekskluzivnijih svjetskih prostora.

Dizajneri LondonArta trude se povezati moderni dizajn, zanat i praktičnost, a sve kako bi interijere svojih klijenata pretvorili u prostore unikatnog izgleda i energije. Identitet njihova brenda temelji se na kombinaciji visoke mode, grafičkog dizajna i arhitekture što dovodi do posebnih, ali i prepoznatljivih motiva. No, dizajneri LondonArta imaju puno zahtjevniji posao nego što se misli. Osim što moraju osmisliti skladne kombinacije boja i stilova koje se uklapaju u određeni prostor, njihovi dizajni također izvlače najbolje iz samih prostora te ih, po potrebi, vizualno mijenjaju.

Ručno rađeni sagovi

Obične i pomalo dosadne poslovne prostore pretvaraju u oaze ekskluzivnog grafičkog dizajna te su, stoga, njihovi zaposlenici pomno probrana elita najpoznatijih svjetskih dizajnera interijera. Oni uspijevaju sivi beton pretvoriti u izražaj osobnosti klijenta i prostora, a njihova su djela suvremena umjetnost na području dizajna interijera. Tim koji stoji iza brenda LondonArta sastoji se od grafičkih dizajnera, arhitekata, ilustratora, tattoo majstora i stilista različitih usmjerenja što dovodi do prepoznatljivih tema i motiva koji krase njihove sagove i tapete.

LondonArt osmišljava i posebne linije proizvoda koje se odlikuju specifičnom temom i materijalima kojima naglašavaju prirodni potencijal prostora. Njihovi ručno rađeni sagovi posebno su kreirani kako bi istaknuli „dušu“ interijera te dodatno naglasili ostale elemente prostora, poput namještaja i samog tlocrta. No, luksuzan dizajn interijera nije rezerviran samo za bogate i slavne te, stoga, imaju i liniju tapeta za djecu napravljenih od sigurnih materijala i boja. Motivi su inspirirani pastelnim bojama i fantastičnim svjetovima, a svaka tapeta priča priču za laku noć. Također, tattoo majstori i grafički dizajneri oblikovali su slova, brojke i ostale znakove svjetskih abeceda kako bi umjetnost pisanja i kaligrafiju približili umjetnosti unutarnjeg uređenja i time ostvarili još bogatiju ponudu stilova i motiva za svoje klijente.

LondonArt

Najbolje od talijanskog dizajna

Ovakva sinergija velikana svjetskog dizajna proizvela je jednu od najkvalitetnijih i najbrže rastućih svjetskih dizajnerskih tvrtki. Tapete i sagovi koje proizvode većinom se rade po narudžbi, a primjeri njihovih ostvarenja unutrašnjih prostora mogu se vidjeti u showroomu koji se nalazi u samom srcu grada koji živi visoku modu i kvalitetan dizajn – u Milanu. Ponudu tapeta i sagova zainteresirani mogu pregledati i putem njihove web stranice www.londonart.it, dok uzorke na raspolaganju ima i H2O Design u Opatiji koji surađuje s LondonArtom.

LondonArt

Suvremene i moderne ideje dizajneri osmišljavaju reinterpretirajući umjetnost prošlih vremena koristeći barokne tehnike poput kjaroskura, ali i kolažiranja, spajanja nespojivog i pomnog iščitavanja prostora kako bi svojim klijentima dali najbolje od talijanskog dizajna. Stroge linije mramora povezuju s nježnim notama poljskog cvijeća, a geometrijske oblike ogledala ublažavaju slikama orhideja u cvatu.

Kolekcija za 2017. godinu sastojala se od čistih, geometrijskih linija kombiniranih s duhovima prošlosti te je predstavljala putovanje kroz vrijeme i suživot povijesti i današnjice. Tematski krug kolekcije koja slijedi još je obavijen velom tajne, ali ono što je LondonArt dosad pokazao iznad je svakog standarda te je nesumnjivo da će i kolekcija za 2018. godinu nastaviti u istome tonu.

Zaštita od buke i vlage

Razvojem novih materijala, kao i tehnika printanja, nastaju nove mogućnosti uređenja zidova i podova, koje su dizajneri unutrašnjih prostora i arhitekti, ali i sve brojniji »sami svoji majstori« s oduševljenjem prihvatili.

LondonArt

LondonArt

Tapete mogu biti izrađene od papirnatih, umjetnih ili tekstilnih vlakana, a osim dekorativne, imaju i zaštitnu ulogu. Da biste postigli željeni efekt, potrebno ih je postaviti na ravnu i očišćenu površinu zida te se pridržavati svih uputstava proizvođača, ako ih postavljate sami. Vaš životni prostor će sigurno dobiti novu dimenziju pravilno odabranim i postavljenim tapetama.

Današnje tapete izdržljivije su i trajnije nego obojeni zid. Naime, većina tapeta je presvučena zaštitnim slojem tako da se lako održava. Osim toga, napravljene su tako da se lako postavljaju i uklanjaju, peru, a mogu biti i otporne na vatru. Tehnologija je otišla tako daleko da tapete možemo lijepiti po kupaonicama umjesto pločica jer su napravljene od inovativnih materijala otpornih na vodu i vlagu, a osim toga mogu se postaviti na bilo kojoj vrsti zida, kao i na već postojećim pločicama ili mramoru. Tapete mogu poslužiti i kao zvučni izolator tako da smanjuju buku koja dolazi izvana, ali i buku koju proizvodimo, što bi moglo veseliti i susjede ako imate tanke zidove.

LondonArt

LondonArt

LondonArt

Funkcionalnu i trendovsku upotrebu zidnih tapeta začinit će kreativnost koju veliki izbor motiva može u vama potaknuti. Uz minimalne zahvate, vaš će stambeni prostor zasjati u novom svjetlu.

Iako je bilo razdoblja kada su bile više ili manje u trendu, može se reći da su zidne tapete neizostavni dio uređenja interijera. Danas, kada se susrećemo s različitim stilovima uređenja, bez obzira na trendove, svaki od njih može biti obogaćen upotrebom tapeta, koje će naglasiti željeni stil.

Današnji trendovi ponovo nameću primjenu tapeta, cvjetnih, geometrijskih, apstraktnih motiva. Oslikavanje takvih motiva, multipliciranih na površini zida, bilo bi zaista komplicirano, ali je zato jednostavno i brzo ostvarljivo postavljanjem tapeta.

Kod biranja zidnih tapeta vrijedi pravilo: nastojite odabrati uzorak i boju tapeta koja će biti u određenom kontrastu s namještajem kako bi se međusobno isticali. Ako odaberete tapete s krupnijim uzorkom, odlučite se za diskretnije boje, pogotovo ako tapete postavljate na veliki zid.

Za ukupan doživljaj prostora je vrlo bitna dimenzija i pozicija tapeta, koja treba biti skladno uklopljena s ostalim elementima uređenja interijera. Ne oblažite sporedne zidove jer će nepotrebno privlačiti pažnju. Idealan je smještaj tapeta na zidove uz sjedeću garnituru, zid uz, ili iza kreveta u spavaćoj sobi, ili uz blagovaonski stol. Tapeta će pojačati naglasak onog dijela interijera koji želite da bude najizraženiji u prostoru.

Trendovske tapete mogu imati i apstraktne uzorke, ali ne s multipliciranim sitnijim ili krupnijim uzorcima, nego kompletnim prikazom, formiranom kompozicijom u dimenziji čitavog zida, poput slike. Ovakve tapete su odličan odabir za spavaće sobe, a idealna pozicija im je na zidu uz uzglavlje kreveta.

LondonArt

U trendu je jedan zid svog stambenog prostora obložiti tapetama. Motivi mogu biti različiti, no obzirom da su popularni naglašeni motivi s krupnim uzorcima, ne preporučuje se oblaganje svih zidova u prostoru, nego samo onog koji će biti naglašen. Jaki motivi i atraktivni prikazi bit će istaknutiji i postići pravi efekt u prostoru gdje su ostale plohe zidova u smirenim i neutralnim bojama. Previše naglasaka na zidovima stvorilo će konfuziju i atmosferu u kojoj se ne biste mogli opustiti.

LondonArt

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.