Dino Perić

Derbi protiv Hajduka je bio odlična uvertira pred Atalantu, iako nismo pobijedili

Ivana Vaupotić

Dino Perić/Foto REUTERS

Dino Perić/Foto REUTERS

ZAGREB Ekspedicija iz Maksimirske 128 danas kreće prema Milanu, gdje je sutra navečer očekuje gostovanje kod Atalante, u sklopu petog kola Skupine C Lige prvaka. Da ne bude zabune, idući suparnik Dinama je iz Bergama, ali zbog renoviranja svog stadiona, zvanog Atleti Azzurri d’Italia, europske nastupe odrađuje na legendarnom San Siru.Modru uvertiru za jednu od najvažnijih utakmicasezone predstavljao je maksimirski derbi s Hajdukom (1:1), koji je sa sobom donio pomiješane emocije. Dinamo je, prošlog petka, sabio suparnika u mišju rupu, ali nije uspio naplatiti svoju dominaciju na željeni način.

– Mislim da je ovaj derbi bio odlična uvertira za Milano, iako nismo pobijedili. Svima smo pokazali da se nakon pauze zbog nastupa reprezentacije nalazimo u odličnom stanju. Odigrali smo odličan derbi, i s te strane smo stvarno jako zadovoljni. Međutim, ostaje žalost zbog izgubljenih bodova. Od prve minute smo bili agresivni i odigrali smo jako dobar visoki pressing. Mislim da su nam u okvir gola pucali samo iz jedanaesterca, a to je ono što nas mora činiti zadovoljnima – rezonira Dino Perić, koji se ove sezone probio i do reprezentacije.


Situacija na tablici Skupine C jasno pokazuje da je Manchester City već može razmišljati o osmini finala Lige prvaka. Modrima je, pak, za proljeće na međunarodnoj sceni potreban bod u Milanu jer u tom slučaju bit će osigurano treće mjesto, koje vodi u nokaut fazu Europske lige.


– Manchester City je na vrhu, a mi, Šahtar i Atalanta vodimo bitku za drugo mjesto. To svakako daje draž našoj skupini. U prva četiri kola smo pokazali da možemo igrati sa svima. Nikog se ne bojimo i uvijek se pokušavamo nadigravati – kaže ovaj rođeni Osječanin.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU