Ivan Bilić

Hajduk objavio ime novog predsjednika. Bio je torcidaš pa se okrenuo Isusu

Portal Novilist.hr

Foto HNK Hajduk

Foto HNK Hajduk

Na Poljudu pronašli nasljednika Jakobušića



SPLIT Ivan Bilić sada je i službeno novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub, a danas će na Poljudu imati i predstavljanje.


Nadzorni odbor Hajduka je nakon poraza na Rujevici protiv Rijeke smijenio dotadašnjeg predsjednika Lukšu Jakobušića. Ovako su iz kluba predstavili novo ime, o kojemu se u medijima već govorilo proteklih dana:


“Gospodin Bilić rođen je 19. listopada 1976. godine u Splitu, ekonomist je sa završenim studijem u Georgia State Universityju, financijski savjetnik te privatni poduzetnik.




Poslovnu karijeru započeo je u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young. Radio je još kao direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, chief financial officer u Rimac automobilima, direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti, direktor tvrtke Jumpin, a zatim osniva i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanje. Prije dolaska u Hajduk obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege.


Radeći za tvrtke Ernst & Young i Mazars Cinotti bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-a i Nogometne Federacije BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a”, navedeno je na stranicama Hajduka.


Ono što klub nije naglasio, jest da je Bilić nekada bio torcidaš, a pamti ga se i iz Navijačkog dnevnika, dokumentarnog serijala o navijačima Hrvatske na velikim natjecanjima, koji je snimio Robert Knjaz. Tada je imao kosu obojenu u žutu i crvenu boju i Knjazu je otkrio: “Prestao sam jesti meso dok Hrvatska ne osvoji SP ili Euro.”


Ipak, kasnije se maknuo iz navijačke scene te se posvetio – Isusu. Na religijskom portalu Riječ života pod naslovom “Sada navijam za Isusa” navedeno je kako se okrenuo vjeri.