Nogomet

Kustić na redovnoj sjednici Skupštine HNS-a: “Čestitam Zajecu i Biliću. Želimo graditi još bolju budućnost”

Portal Novilist.hr

Foto Drago Sopta/HNS

Foto Drago Sopta/HNS

Usvojen je i financijski plan za 2025. godinu



ZAGREB U zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


Članovi Skupštine usvojili su prijedlog završnog računa za 2023. godinu, koji je pripremila voditeljica odjela financija i računovodstva Ružica Bajrić. Ukupni prihodi iznosili su 46.436.373,79 eura, a rashodi 46.284.561,10 eura, te višak prihoda nad rashodima 151.812,69 eura, objavio je HNS na svojim stranicama.


Jednako tako, usvojen je i financijski plan za 2025. godinu koji predviđa ukupne prihode od 39.5 milijuna eura, ukupne rashode u iznosu od 39.490 milijuna te višak prihoda nad rashodima u iznosu od 10 tisuća eura. Usvojen je i program rada Hrvatskog nogometnog saveza za 2025. godinu.




“Vidjeli ste sve uspjehe naših reprezentacija, od A reprezentacije nadalje. U dvije godine smo, evo, osvojili tri medalje s A reprezentacijom – broncu u Dohi, srebro u Ligi nacija i zlato na prekrasnom turniru u Egiptu. Vidjeli smo odličnu atmosferu u reprezentaciji, što će nam svakako biti potrebno na Euru 2024”, rekao je predsjednik HNS-a Kustić, pa nastavio:


Naše prvenstvo nije bilo nikad zanimljivije, bit će, vjerujem, napeto do zadnjeg kola. Svi naši kvalitetni rezultati plod su zajedničkog rada, što vi u klubovima i županijskim savezima najbolje znate. Želim da dalje gradimo pozitivnu percepciju i povjerenje kada je u pitanju sudačka profesija, nastavit ćemo raditi u tom smjeru da to bude na razini koja se od nas očekuje.


Iskoristio bih priliku čestitati novoizabranim čelnim ljudima u Dinamu i Hajduku, Velimiru Zajecu i Ivanu Biliću koji je danas imenovan. Želim im puno uspjeha i da zajedno gradimo još bolju budućnost hrvatskog nogometa.”


Osvrnuo se i na izgradnju kampa: “Zahvaljujem Izvršnom odboru na velikoj podršci i kvalitetnoj suradnji, kao i svim svojim suradnicima u Savezu. Na kraju bih se dotaknuo ovog kapitalnog projekta, izgradnje kampa, gdje zaista ide sve svojim tijekom. Taj projekt će biti uspjeh svih nas zajedno te vam mogu samo zahvaliti na velikoj podršci te ću nastaviti raditi kako bih opravdao to povjerenje. Budimo zajedno i radimo u interesu hrvatskog nogometa!”


Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali FIFA regionalna koordinatorica za europske nacionalne saveze Marion Gavat, savjetnik za nacionalne saveze u UEFI, Jozef Kliment, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, te državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Josip Pavić.