Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Recept za uspjeh

Najveća softverska tvrtka u Hrvatskoj IN2 kupila beogradsku Actaviu

Foto: Ronald Goršić / CROPIX
Foto: Ronald Goršić / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 17. travanj 2014. u 20:50 2014-04-17T20:50:34+02:00

Ovom kupnjom IN2 je proširio broj podružnica u regiji, pa imaju po jednu tvrtku u Makedoniji i Sloveniji te po dvije u BiH i Srbiji.

ZAGREB  Najveća domaća softverska tvrtka IN2 u svoju je grupaciju dobila još jednu firmu. Naime, IN2 je kupio većinski udjel u beogradskoj tvrtki Actavia, koja se od sada zove IN2 Dynamics. Ovom kupnjom IN2 je proširio broj podružnica u regiji, pa imaju po jednu tvrtku u Makedoniji i Sloveniji te po dvije u BiH i Srbiji.

   – Ova nova tvrtka je specijalizilirana za projekte temeljene na Microsoft Dynamics rješenjima, a radi se o malom poduzeću od 17 zaposlenih. Ovime je IN2 grupacija narasla u ovom trenutku na 456 zaposlenih, a postavili smo cilj da do kraja ove godine brojka dođe do 500, kazao je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupacije.

   Kada se pogledaju prošlogodišnji rezultati, može se zaključiti da IN2 prestaje trpjeti probleme recesije na domaćem tržištu. U 2013. godini su zabilježili 167 milijuna kuna prihoda te 22,5 milijuna operativne dobiti. To je povećanje dobiti u iznosu od 65 posto u odnosu na 2012. godinu. Ipak, muku muče zbog stanja u domaćem obrazovnom sustavu.

   – Očekujemo pomoć od države, ali ne financijske prirode. Nadamo se da će se bolje regulirati sustav visokoga školstva, jer u ovom trenutku već imamo problema s pronalaskom adekvatnih zaposlenika koji su završili jedan od četiri fakulteta koji su nama glavna baza – elektrotehnika, PMF, strojarstvo i informatika. Prema posljednim podacima, na FER se upisuje manje novih studenata nego što su dopuštene kvote, kaže Mandić. Problemi s radnom snagom su i u otvaranju tržišta prema EU. Naime, educirana IT radna snaga je izuzetno tražena u Europi, a domaći poslodavci jednostavno se financijski ne mogu nositi sa stranim ponuđačima. U isto vrijeme, kako kažu u IN2, radna snaga je u Hrvatskoj skupa. Preko 110 posto sredstava se na neto plaću daje raznim davanjima, obzirom da su svi zaposlenici IN2 u najvišem poreznom razredu.

   No, zanimljivo je kako u IN2 strategiju razvoja temelje baš na zaposlenicima i beneficijama prema njima. I dok se druge tvrtke obično hvale kako su racionalizirali poslovanje baš sječom plaća, u IN2 ističu kako je u 2013. godini kod rashoda rasla samo plaća radnicima te druge beneficije zaposlenika (školovanje prije svega).

   – Mi smo softverska tvrtka i znanje naših ljudi je ono što mi zapravo imamo. Zbog toga se trudimo raditi i na njihovoj edukaciji, kao i na drugim beneficijama, kaže Mandić. Ističe i kako je planiranje u ovom legislativno nesigurnom vremenu, s ekonomskim problemima, izuzetno nezahvalno i može tek biti načelno. Stoga i odlažu moguće povećanje svog kapitala, koje bi oostvarili najvjerojatnije dokapitalizacijom s nekim vanjskim partnerom. A dodatni kapital im je potreban kako bi bili tržišno konkurentni i u Europskoj uniji, a ne samo u regiji.

Što se tiče ulaganja u Srbiju, Mandić ističe kako su na to tržište ušli s još jačim snagama jer vjeruju da mu slijedi ekspanzija. Naime, Srbija je ušla u postupak pridruživanja EU, što znači otvaranje raznih natječaja financiranih iz EU fondova i od Svjetske banke. A baš takvi natječaji omogućuju transparentne postupke. Jer, kako kaže Mandić, Srbija je još neuređenija od Hrvatske te na običnim natječajima nije lako dobiti posao i ako imate najbolju ponudu. No, pravila kod EU-sponzoriranih natječaja su ipak mnogo rigoroznija, zbog čega se i isplati širiti posao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.