Niz aktivnosti u Exportdrvu

Expo GameRi: Rijeka ovog vikenda epicentar gejminga

Valentina Botica

Veliki mooving u Exportdrvu / Foto A. KRIŽANEC

Veliki mooving u Exportdrvu / Foto A. KRIŽANEC

Prva panel rasprava "Kako osnažiti domaću industriju videoigara" razmatrala je ključne izazove domaće industrije i mogućnosti za njezin daljnji razvojRIJEKA Nakon šest mjeseci predane pripreme, Expo GameRi otvorio je vrata u Exportdrvu u Rijeci. Ovaj prvi riječki gaming expo, kojega organiziraju Udruga “3. zmaj” i marketinška agencija Rivira, donosi dva dana originalnih i zanimljivih aktivnosti i panela posvećenih gamingu i tehnologiji.

Foto galerija: Expo GameRI u Exportdrvu Foto: Ana KrižanecNa današnjem otvaranju organizatorice događanja Marta Glažar i Valentina Mišković Yoe pozdravile su okupljene, a Jana Sertić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke rekla je:


– Expo GameRi predstavlja temelj za funkcioniranje planiranog huba Sinergane te će oblikovati ono što će se u Rijeci događati u narednim godinama.
Prva panel rasprava “Kako osnažiti domaću industriju videoigara” razmatrala je ključne izazove domaće industrije i mogućnosti za njezin daljnji razvoj. Na njoj su sudjelovali Benjamin Noah Maričak iz Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), Vjera Matković iz Ministarstva kulture i medija RH, Aleksandar Gavrilović iz Klastera hrvatskih proizvođača videoigara te Dorjan Cindrić, projekt menadžer riječke tvrtke Exevio. Razgovor je moderirao direktor Riječke razvojne agencije Porin, Nenad Antolović. Rasprava je istaknula potrebu za jačom suradnjom između različitih dionika te podršku države u promociji i razvoju domaće gaming scene. Dodatna podrška i promocija domaćih videoigara, kao i razvoj huba poput Sinergane, smatraju se ključnim koracima za daljnji napredak industrije. Expo GameRi traje do sutra navečer.


Snimila Ana Križanec