Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Promjene u izgledu

Od idućeg tjedna korištenje novog loga: Facebook svojoj "obitelji" dao potpuno novi izgled

FOTO/Pixabay
FOTO/Pixabay
Autor:
Objavljeno: 6. studeni 2019. u 8:04 2019-11-06T08:04:05+01:00

Logo bi se trebao početi koristiti sljedećeg tjedna.

Facebook je ovog ponedjeljka otkrio novi logo koji će predstavljati kompaniju u sklopu koje su i Facebook i Instagram i WhatsApp, prenosi MSN. Logo nosi naziv kompanije i mijenja boje prema svakoj aplikaciji. Tako vidimo primjerice zelenu (koja predstavlja WhatsApp) i nijanse ružičaste (koja stoji za Instagram).

Ovaj potez trebao bi u prvi plan staviti čitav niz servisa, uključujući slanje poruka, dijeljenje fotki, virtualnu realnosti i (trenutno u izradi) digitalne novčanike za kriptovalutu. Prije nekoliko mjeseci iz Facebooka su najavili da će u sve svoje aplikacije umetnuti "by Facebook", no tek sada je otkriveno da će umjesto prepoznatljive plave ikone Facebooka stajati ovaj novi logo. Sam Facebook će i dalje imati svoj "stari" prepoznatljivi logo.

Novi brending će biti otisnut na Facebookovu "obitelj" koja osim navedenih, uključuje i Oculus, Workplace, Portal i Calibru, prema izvršnom marketinškom direktoru Antoniu Luci.

"Danas ažuriramo brending naše kompanije da bude jasnije koji proizvodi dolaze iz Facebooka. Predstavljamo novi logo kompanije i dodatno odvajamo Facebook od njegovih aplikacija. Novi korporativni logo je puno bolji način komuniciranja naše vlasničke strukture za ljude i kompanije koje koriste naše usluge za spajanje", objasnio je.

Logo bi se trebao početi koristiti sljedećeg tjedna, a umetnut će se u sve proizvode i aplikacije nad kojima Facebook ima vlasništvo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.