Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1n
Sutra: 14° 14° 1n
24. rujna 2018.
Dvanaest najboljih

MeshPoint u finalu Hackaday natjecanja s Wi-Fi ruterom za krizne situacije

MeshPoint u finalu Hackaday natjecanja s Wi-Fi ruterom za krizne situacije
MeshPoint u finalu Hackaday natjecanja s Wi-Fi ruterom za krizne situacije
Autor:
Objavljeno: 11. studeni 2017. u 12:42 2017-11-11T12:42:02+01:00

MeshPoint je jedan od 12 finalista natjecanja The Hackaday Prize 2017 te se natječeza glavnu nagradu u dvije kategorije: Best Product (najbolji proizvod) te u kategoriji proizvoda za humanitarno djelovanje.

Članovi MeshPoint tima i tvrtke Crisis Innovation Lab rade na zajedničkoj ideji razvoja Wi-Fi rutera za krizne situacije, a projekt je još jednom dobio potvrdu da se radi o tehnologiji koja će prodrmati IT industriju i sektor humanitarnih inovacija. U proteklim mjesecima, naporno su radili kako bi usavršili njegova svojstva, učinkovitost i mogućnosti primjene.

Od 12 odabranih finalista, njih 5 ima mogućnost osvojiti i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 do 50.000 USD. Već sam ulazak u konačni krug 12 najboljih prema mišljenju vodećih stručnjaka, inženjera, poduzetnika i profesora s uglednih američkih sveučilišta poput MIT-a, priznanje je koje MeshPoint timu dokazuje da su na pravom putu i da je njihov rad ostavio za sobom značajan trag.

Proglašenje pobjednika održat će se u sklopu Hackaday Superconference 2017, najveće međunarodne konferencije posvećene otvorenim hardverskih projektima i razvoju inovacija u području hardvera.

Proglašenje pobjednika održat će se (po lokalnom vremenu) u nedjelju, 12. studenog s početkom u 3:30.

Članovi MeshPoint tima su: Milijana Mičunović (Crisis Innovation Lab), Valent Turković (Crisis Innovation Lab), Robert Marko, David Blažević, Ivan Vidaković (Hexaworx), Luka Perkov (Sartura), Davor Popović (Sartura), Luka Mustafa (Institute IRNAS), Luka Šimić, Marin Stević, Robert Sorić i David Zovko (e-radionica).

Cijeli događaj možete pratiti uživo na Hackaday YouTube kanalu  ili putem Hackaday Facebook stranice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka