Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. listopada 2019.
Nova generacija

Meizu Zero, mobitel koji ide korak dalje od iPhonea. Ostao je bez apsolutno svih priključaka

Photo/Youtube Screenshot
Photo/Youtube Screenshot
Autor:
Objavljeno: 24. siječanj 2019. u 10:26 2019-01-24T10:26:36+01:00

Apple je potresao potrošače kada je isključio priključak za slušalice, ali sada stiže nova generacija smartphona - bez ikakvog priključka.

Kineska tvrtka za elektroniku Meizu, otišla je razinu iznad iPhonea - oslobodit će mobitele apsolutno svih priključaka. Meizu je u srijedu odmotala Zero telefone, minimalistički uređaj koji nema priključak za punjenje, priključak za slušalice ili bilo kakvu tipku, javlja Daily Mail.

Zero telefon ima 5.99-inčni AMOLED zaslon i dizajn koji je 'potpuno besprijekoran' i 'neporozan', tvrdi Meizu, prenosi Daily Mail. 

Njegova glavna prodajna točka je potpuni nedostatak fizičkih gumbova ili priključaka na uređaju. To znači da nema utora za SIM karticu, priključka za punjenje, rešetke zvučnika ili priključnice za slušalice, kao ni gumba za uključivanje, početne tipke ili gumba za glasnoću.

Umjesto toga, zaslon Zero telefona djeluje kao zvučnik pomoću onoga što Meizu naziva 'mSound 2.0 screen sound' tehnologijom, za koju tvrtka kaže da je 'potpuno nova'.

 Zero ima bežično punjenje, mogućnost otključavanja uređaja putem prepoznavanja lica, a stiže u crnoj i bijeloj varijanti. Nije jasno koliko će uređaj koštati ili kada će biti dostupan u SAD-u. Za sada, uređaj ima ograničenu dostupnost u Kini, ovisno o broju lokalnih nositelja koji su opremljeni za obradu eSIM tehnologije. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.