Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
21. siječnja 2020.
Na udaru mnogi

FBI upozorava kompanije i kaže da će budućnost biti još gora: Industrija na udaru hakera

FOTO/Pixabay
FOTO/Pixabay
Autor:
Objavljeno: 23. studeni 2019. u 8:38 2019-11-23T08:38:39+01:00

Hakeri koriste i metodu "phishinga" odnosno prijevaru putem elektroničke pošte.

Američka automobilska industrija je u posljednje vrijeme na meti hakerskih napada na što je upozorio i FBI, prenosi Silicon Angle. Pretpostavlja se da će tijekom idućih godina napadi i prijetnje biti sve opasnije i češće. Ako gledamo na to da će auti u budućnosti biti još više međusobno povezani te da će skupljati još veći broj podataka o korisnicima, onda je jasno i zašto je baš ova industrija toliko zanimljiva hakerima.

U izvještaju FBI-a koji je dospio u ruke novinara, ne navode se imena konkretnih kompanija, ali je naglašeno da su hakeri dosada imali uspjeha u napadima. Uspjeli su zaraziti računala ucjenjivačkim virusom (vrsta štetnog softvera koja korisniku uskraćuje pristup računalnim resursima i traži plaćanje otkupnine za uklanjanje ograničenja, op.a.), pristupiti zaštićenim  računalnim mrežama kompanija te se dokopali osobnih informacija zaposlenika.

Hakeri koriste i metodu "phishinga" odnosno prijevaru putem elektroničke pošte. Javvad Malik, stručnjak za sigurnost u kompaniji KnowBe4 Inc., kaže da je "sposobnost korisnika i trening, vitalan dio zaštite organizacije".

Snažna sigurnosna kultura može pomoći zaštiti protiv napada kroz "phishing" i smanjiti rizik od toga da korisnici koriste slabe ili iste lozinke, za različite usluge, objasnio je Malik.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.