Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
25. siječnja 2020.
Švedsko, a drukčije

Nova Ikeina kolekcija će vas iznenaditi, ali stvarno. Niste ovo očekivali!

Nova IKEA kolekcija
Nova IKEA kolekcija
Autor:
Objavljeno: 6. rujan 2018. u 16:32 2018-09-06T16:32:32+02:00

Svaki komad ove kolekcije je drugačiji, predstavlja više od funkcije i nadilazi razumno, a svi oni koji žele pokazati svoju ekscentričnu stranu, zacijelo će iz cijele kolekcije moći pronaći barem komad ili dva za sebe

Zaboravite na skandinavski minimalizam, barem na trenutak.

Ograničena kolekcija FÖREMÅL otkriva novo lice švedskog dizajnerskog nasljeđa. Riječ je o teglama za biljke u obliku lubanje, svijećnjacima u obliku pudlice – o ukupno 35 različitih predmeta koji su u isto vrijeme i lijepi, i ružni, i privlačni.

FÖREMÅL ograničena kolekcija sastoji se od neočekivanih otisaka na sagovima, kutijama, jastucima i pokrivačima, kao i neobičnih keramičkih vaza i svijećnjaka u obliku psa, gljiva, lubanja i ribe.

Ne znate što pokloniti prijatelju neobičnog ukusa?

Nekoliko je predmeta umotano u aluminij i dolaze u već gotovim, lijepim kutijama za poklone, a svaki je inspiriran dizajnerskim nasljeđem, koje odiše svježinom, modernošću i miriši na novo, u kombinaciji s visokom umjetnošću i svakodnevnim šarmom.

Sundberg, znan kao Pelle, jedan je od najprovokativnijih švedskih umjetnika, poznat po apsurdnom humoru koji unosi u svoj posao.

“Volim raditi stvari na drugačiji način i poigravati se s očekivanjima ljudi. Svaki komad FÖREMÅL kolekcije je poseban, više je od same funkcije i nadilazi razumno. Uzimajući nešto što već postoji i kombinirajući ga s nečim novim, stvorio sam novi kontekst koji postaje nešto zanimljivo”, kaže Sundberg.

Ikea

FÖREMÅL se nalazi upravo na granici gdje se ukrasno susreće s običnim, ružno s lijepim, gdje se folklor suočava sa stvarnošću. Kao djelo švedskog nekonformističkog umjetnika, FÖREMÅL istražuje drugu stranu švedskog dizajnerskog nasljeđa kombiniranjem suprotstavljenih stilova i ideja.

Ikea

Svaki komad ove kolekcije je drugačiji, predstavlja više od funkcije i nadilazi razumno, a svi oni koji žele pokazati svoju ekscentričnu stranu, zacijelo će iz cijele kolekcije moći pronaći barem komad ili dva za sebe.

Ikea

Ova neobična kolekcija, od sada je dostupna u robnoj kući IKEA.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.