Tomislav Stipić

Rijeka je momčad koja stalno želi napadati, pred nama je zanimljiva utakmica

Ivana Vaupotić

Tomislav Stipić/Foto PIXSELL

Tomislav Stipić/Foto PIXSELL

Mi ćemo ih pokušati dočekati u prostorima kroz koje najčešće dolaze naprijed. Nadam se da ćemo u tome biti uspješni. U svakom slučaju, vjerujem da je pred nama zanimljiva utakmica –  kaže novi trener "kozmetičara".



ZAGREB Nogometna Koprivnica s velikom znatiželjom očekuje današnji dolazak Rijeke na stadion Ivan Kušek Apaš jer ta utakmica predstavlja debitantski nastup Tomislava Stipića na klupi Slaven Belupa. Taj je četrdesetogodišnji stručnjak gradio karijeru u Njemačkoj, Kini i Švicarskoj, a u Podravinu je stigao kao zamjena za Ivicu Sertića, koji je prije dva tjedna napustio kormilo prve momčadi i vratio se na poziciju šefa klupske škole nogometa.


– Prve dane mog mandata smo iskoristili za međusobno upoznavanje. Znači, puno smo razgovarali o stvarima koje ću tražiti od igrača. Ovaj tjedan smo iskoristili za uigravanje kroz prirodnu selekciju, a sada je stiglo vrijeme da to sve što smo radili prenesemo na teren. Kroz svih devedeset minuta igre moramo biti srčani i koncentrirani. Naravno, naš glavni cilj je pobjeda – kaže Stipić.Koprivničani će danas biti lišeni usluga požutjelog Krystiana Nowaka te ozlijeđenih Vinka Međimorca i Myong-Jina Koha. Opet, pitanje je kako taj trojac standardnih igrača iz Sertićeve ere kotira kod novog trenera.

– Do sada smo odradili jedanaest treninga i jednu prijateljsku utakmicu, a ja niti jednom nisam nezadovoljan napustio teren. Igrači su uvijek ispunili sve zadatke koji su bili stavljeni pred njih. Svi su bili maksimalno fokusirani. Osjetio sam da imamo pozitivnu atmosferu. Naravno, to razdoblje nije mi moglo dati kompletan uvid u njih kao nogometaše. Ponekad se ne dogodi ljubav na prvi pogled i treba proći malo više vremena da mi se igrač otvori. No, sve što smo do sada napravili bilo je vrlo dobro. Svima smo dali priliku i dobili smo puno informacija o igračima – dodaje koprivnički šef struke.


Budući da je od svoje desete godine živio u inozemstvu, Stipić nikada nije radio u hrvatskom nogometu. Međutim, to ne znači da nije dobro upoznat s rasporedom snaga u HT Prvoj ligi.




– Mislim da svi vrlo dobro znamo kakav suparnik nam dolazi u goste. Rijeka je aktualni pobjednik Hrvatskog nogometnog kupa, a to puno govori. Imaju iskusne igrače, brza krila i stopere koji vole graditi igru. To je momčad koja stalno želi napadati. Mi ćemo ih pokušati dočekati u prostorima kroz koje najčešće dolaze naprijed. Nadam se da ćemo u tome biti uspješni. U svakom slučaju, vjerujem da je pred nama zanimljiva utakmica – zaključuje Stipić.