Nije mu zaboravljeno

PRESUDIO MU ‘SLUČAJ SOUDANI’: HNS sutra smjenjuje disciplinskog suca Sašu Pavličića Bekića?

Ivana Vaupotić

Foto Dalibor Urukalović / Marko Prpić / PIXSELL

Foto Dalibor Urukalović / Marko Prpić / PIXSELL

Ne treba sumnjati da će predsjednik HNS-a i njegovi najbliži suradnici ponuditi maštovito objašnjenje za ovakav potez



ZAGREB Prema neslužbenim informacija iz krugova bliskih Hrvatskom nogometnom savezu, Izvršni odbor te organizacije u srijedu će eliminirati Sašu Pavličića-Bekića, disciplinskog suca HT Prve lige.


Ne treba sumnjati da će predsjednik HNS-a i njegovi najbliži suradnici ponuditi maštovito objašnjenje za ovakav potez. Kuloari su, pak, uvjereni da je Pavličiću-Bekiću presudila odluka iz sredine travnja, kada je jednom utakmicom suspenzije kaznio El Arabija Hilala Soudanija, na temelju prijave Gorana Kvalića iz Plomina.


Budući da je to bilo uoči derbija »Dinama« s »Hajdukom« u jeku bitke za naslov prvaka, HNS-ova Komisija za žalbe ekspresno je poništila kaznu, iako je snimka jasno pokazivala da je Soudani morao biti sankcioniran. Pavličić-Bekić je svojom odlukom pokazao da se na njega ne može utjecati, a gospodari hrvatskog nogometa tada ga se nisu usudili dirati.




Čekali su da se stiša bura, da ljudi zaborave na beskompromisnog discilinskog suca, pa da ga razriješe u zavjetrini. Izvori bliski HNS-u kažu da se to sada i sprema na sjednici IO zakazanoj za sutra. Tijekom ponedjeljka pokušali smo doći do izjave Pavličića-Bekića, no on se nalazi na godišnjem odmoru i nije dostupan za komentare.


Pavličić-Bekić stekao je povjerenje brojnih članova nogometne obitelji zbog svojih odluka u kojima se nikome nije dodvorava.


Tri godine volontirao je u Arbitraži HNS-a, a zatim je tri godine bio predsjednik Disciplinske komisije HNS. U siječnju 2016. zamijenio je Krešimira Vlajčevića na poziciji disciplinskog suca HT Prve lige, s time da je u proteklih osamnaest mjeseci donio preko 540 odluka. Samo jedna od njih bila je naknadno preinačena – ona vezana za Saoudanija.