Zagrebački "derbi"

Lokosi se za Dinamo “čistili” kartona? Na modre idu bez tri važne karike

Ivana Vaupotić

Lokosi su se protiv Rijeke "bacali na galvu" / Foto: R. BRMALJ

Lokosi su se protiv Rijeke "bacali na galvu" / Foto: R. BRMALJ

Sva trojica zaslužili su žuti karton zbog prekršaja na centru igrališta, pri vodstvu »Lokomotive« 4:0



ZAGREB Čovjek ne treba biti previše upućen u nogomet da bi shvatio koliko društvu iz Maksimirske 128 znači bod osvojen u subotnjem derbiju na Rujevici. Spektakularne škarice El Arabija Hilala Soudanija izvukle su »Dinamo« iz ponora poraza i ostavile trku za naslov prvaka otvorenom, s time da »Rijeka« ipak ima određenu prednost zbog boljeg međusobnog omjera.


Onih jesenskih 5:2 s Rujevice govori da do novog derbija i zadnjeg kola tekuće sezone modri ansambl smije imati dva boda zaostatka za aktualnim liderom. Naravno, moguće je da »Dinamo« na toj utakmici dođe do pobjede od tri gola razlike i nadoknadi stečenu prednost suparnika, no gore spomenuta varijanta puno je sigurniji izbor za još uvijek aktualnog prvaka.


Već u petak razlika će gotovo sigurno biti smanjena za tri boda, barem na 19 sati, odnosno do kraja dvoboja »Rijeke« i »Splita«. Modre, naime, tog dana očekuje gostovanje kod »Lokomotive« na stadionu u Kranjčevićevoj, a već i vrapci na grani znaju kako najčešće završavaju te utakmice. Doduše, igrači prvoligaša s Kajzerice nedavno su na Rujevici uvjeravali sve oko sebe da će pružiti svoj maksimum protiv »Dinama«.




Prošlog su petka, pak, na utakmici s »Cibalijom« radili poteze koji su neodoljivo podsjećali na akciju čišćenja kartona. Preciznije, treći žuti karton zaradili su Petar Bočkaj, Jan Doležal i Ivan Šunjić, za kojeg trener »Lokomotive« Mario Tokić tvrdi da je najbolji defanzivni veznjak MAXtv Prve lige.


Dio koji budi sumnju predstavlja razvoj zbivanja na terenu u trenutku kada su im pokazane javne opomene. Sva trojica zaslužili su žuti karton zbog prekršaja na centru igrališta, pri vodstvu »Lokomotive« 4:0. Naravno, uvijek je moguće da su dečki imali nevjerojatan peh, no jasno je da takvi potezi po tko zna koji put u prvi plan guraju više nego prisne odnosne prvoligaša iz Makimirske 128 i s Kajzerice.