Prvotimci Rijeke hvale moguću prinovu

Uroš Palibrk? Čudo od igrača, zabio nam je gol s centra!

Ivan Volarić

Sve je dogovoreno. Čekamo papire iz »Milana« i vjerujem da ćemo sve zajedno privesti kraju do polaska momčad na pripreme u Međugorje, ističe Robert Komen



RIJEKA – Vijest o izglednom dolasku slovenskog napadača Uroša Polibrka u redove riječkoga prvoligaša izazvala je dosta pozitivnih tonova na Kantridi. Predsjednik »bijelih« Robert Komen odrađuje onaj administrativni dio posla.


  – Sve je dogovoreno uz pomoć njegovih zastupnika. Čekamo papire iz »Milana«, vjerujem da ćemo sve zajedno privesti kraju do polaska momčad na pripreme u Međugorje – tumači predsjednik kluba na radost trenera Ive Ištuka, koji će u 19-godišnjem napadaču rođenom u Kranju dobiti još jedno napadačko rješenje.


   – Čim ga je »Milan« doveo, znači da ima kvalitetu i potencijal, što se poslije s njegovim razvojem događalo, to ne znam. Koliko znam, nije u pitanju klasična prva špica, može igrati i u vezi – uvjerava trener »Rijeke«, koji ili ima krivu informaciju ili zna nešto što nije upio Đani Laser, trener kadeta »bijelih«. Laser je, naime, prije tri godine vodio mladu momčad »Rijeke« koja je nastupila na poznatom međunarodnom turniru »Nereo Rocco« gdje su »bijeli« u skupini doživjeli težak poraz od »Milana« (4:0), a dva pogotka zabio im je baš – Uroš Polibrk.   

Zabio s centra


– Izgubili smo 4:0 iako smo u većem dijelu utakmice bili ravnopravni. Utakmicu su prelomili baš Polibrkovi pogoci. Zabio nam je dva gola. Ako je suditi po toj utakmici, onda mogu reći da je u pitanju izvanredan napadač, pravi golgeter, koji ima brzinu, hitrinu, osjećaj za prostor i za pogodak. Uostalom, sve govori podatak da je taj turnir »Milan« osvojio, a Polibrk je sa šest golova bio najbolji strijelac te je proglašen za najboljeg igrača. Kažem, po meni je u pitanju odličan igrač, barem je tako tada izgledao – tumači Laser.


   »Rijekine« boje u toj utakmici protiv »Milana« branili su uglavnom danas prvotimci: Raspor, Niko Datković, Polić, Živulić, Močinić, Mance, Čulina, Miloš…    – Sjećamo ga se, kako da ne! – govori vratar »bijelih« Dino Raspor, kojega je malo »pecnuo« veznjak Diego Živulić.




Raspor danas put Udina


Dino Raspor, mladi vratar »bijelih«, danas će barem privremeno napustiti Kantridu i u iduća dva dana uz dozvolu »Rijeke« s »Udineseom«. Odigrat će i jednu probnu utakmicu.– To je za nas kao klub velika stvar, međutim ne bih volio da ostanemo u škripcu – bez dovoljnog broja vratara. Ukoliko ostane, moramo brzo naći zamjenu. Zapravo, mislim da bi za Raspora i njegov razvoj bilo bolje da ode negdje braniti jer bez utakmica će teško napredovati, a u tom slučaju morali bismo nekoga dovesti. Samo teško je naći vratara, svi imaju problem s tom pozicijom – govori trener Ivo Ištuk.


   – I moraš ga se sjetiti kada ti je zabio dva gola. Jedan s centra! – dodao je Živulić i napomenuo kako je riječ o odličnom igraču, što je potvrdio i Raspor. S Polibrkom se na terenu susretao i stoper »bijelih« Niko Datković.


   – Čudo od igrača! Sjećam se da smo se uoči te utakmice nabrijavali na »Milan«, netko je od naših nešto opsovao, a on je rekao nemojte dečki tako. Nismo znali da je u pitanju Slovenac koji razumije naš jezik. Kažem, tada je stvarno ostavio odlične dojmove – rekao je Datković o mladom napadaču koji se očekuje na Kantridi u roku od dan, dva.   

Argentinac


Na Kantridi još uvijek pokušavaju angažirati i jednog lijevonogog veznjaka. Od imena koja se spominju najzvučnije je ono 22-godišnjeg argentinskog veznjaka Josea Ezequiele D’Angela. Prema tumačenju trenera Ive Ištuka možda bi i bilo nešto od toga, ali navodno je problem – »papirologija«.


   – Ako na njegovu registraciju treba čekati dva mjeseca, kao što kažu onda je bolje okrenuti se nekom drugom rješenju – kaže Ištuk o Argentincu kojega je »Rijeci« pod povoljnim financijskim uvjetima (dvije tisuće eura plaća, Rijeci 20 posto od transfera) ponudila menadžerska agencija Simonea Picottija s kojom su na Kantridi nedavno potpisali ugovor o suradnji.


Prema onome što nudi internet, njihov štićenik je između ostaloga bio na probi u »Manchester Cityju« te zabio gol drugoj ekipi »Liverpoola«, a do prije nekoliko dana trenirao je s talijanskim »Arezzom« i zadovoljio.


No, prema njihovim izvorima nije ostao zbog određenih problema s »papirima« i odlazi u »Espanol« iz Montevidea. Predsjednik Robert Komen jučer je intenzivno radio na razrješavanju tog »gordijskog čvora«, dobio jamstva da »papiri« nisu problem, a konačnu odluku o angažmanu Argentinca prepustio struci, treneru Ištuku i sportskom direktoru Milenkoviću. Picotti očekuje danas konačan odgovor.