Svečanost u Zagrebu

Djeca izabrala Luku Modrića za najboljeg reprezentativca

Hina

Foto Davor Pongračić / Cropix

Foto Davor Pongračić / Cropix

Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić u ponedjeljak je u na svečanosti u Zagrebu primio nagradu za najboljeg hrvatskog reprezentativca u izboru djece koja su sudjelovala na Sportskim igrama mladih i Coca-Cola Cupu



ZAGREB Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić u ponedjeljak je u na svečanosti u Zagrebu primio nagradu za najboljeg hrvatskog reprezentativca u izboru djece koja su sudjelovala na Sportskim igrama mladih i Coca-Cola Cupu.


 U nazočnosti mnogobrojne djece kroz čije je ruke prošao trofej prije nego što je dospio u ruke dobitnika, Luka Modrić primio je priznanje za najboljeg hrvatskog reprezentativca, o kojem su svojim glasovima odlučivali sudionici Sportskih igara mladih i Coca-Cola Cupa.


 »Svaka osobna nagrada razlog je velikom zadovoljstvu i priznanje da ono što radimo, radimo dobro. Svi smo mi nekada bili djeca i sigurno je, kad te djeca proglase, da je to jedno veliko priznanje i za mene velika čast, jer znamo da djeca govore iskreno, govore što misle i iskazuju emocije iz srca«, rekao je slavodobitnik Luka Modrić koji je dobio glasove više od 40.000 djece.




 »Malo ljudi zna da Luka i inače pomaže Igre. Meni je iznimno zadovoljstvo što su djeca baš njega izabrala, jer je tijekom cijele godine s nama u kontaktu«, rekao je u prigodnom govoru predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić.


 Kako i priliči svakoj takvoj dodjeli, slavodobitnik Modrić je odgovorio i na nekoliko pitanja koja su mu postavljali mladi Petrinjci Leona i Borna, voditelji ove svečanosti. Tako smo od Modrića čuli da su mu najdraži trenuci u karijeri debitantski nastup za hrvatsku reprezentaciju protiv Argentine i prošlogodišnje osvajanje Lige prvaka s Realom. Za sve klubove u kojima je igrao Modrić je ustvrdio da su bili posebni i nosili svoje emocije, ali da najviše uživa u klubu u kojem trenutno igra.


 Zanimljivo je bilo čuti kako je vidio svoj subotnji dvoboj s budućim suigračem iz Reala i je li mu bilo teško igrati protiv norveškog čuda od djeteta, 16-godišnjeg Martina Odegaarda.


 »Pa, sudeći po rezultatu i nije baš«, nasmijao je Luka sve nazočne svojim odgovorom, ali potom dodao:


 »On je veliki talent i pred njim je velika karijera. Na njemu je da radi i trenira najbolje što zna, a ima sve predispozicije da jednog dana bude veliki igrač.« Za kraj je uslijedilo pitanje »što bi bio da nije nogometaš«.

 »Nisam o tome previše razmišljao. Po struci sam ugostitelj, tako da bi vjerojatno bio konobar ili nešto slično. Hvala Bogu da sam se opredijelio za nogomet«, zaključio je Modrić.