Premijera

Projekt Aleksandre Stojaković Olenjuk: Predstava za jednog gledatelja

Kim Cuculić

»Pick&play« Aleksandre Stojaković Olenjuk

»Pick&play« Aleksandre Stojaković Olenjuk



»Pick & play«, izvedbeni projekt glumice Aleksandre Stojaković Olenjuk, premijerno će biti izveden u srijedu, 30. ožujka. Izvedbe će se održavati 30. i 31. ožujka te 1, 2, 4, 5, 6, 11, 12. i 13. travnja s početkom u 20 sati, 20,30 sati  i 21 sat u prostorima Filodrammatice. Koncept projekta objašnjava autorica Aleksandra Stojaković Olenjuk: – Moje iskustvo rada počiva na komunikaciji koja se događa kad sadržaj koji utjelovljujem komuniciram s gledateljem, a tu se krije i potreba da taj transfer istražim. Kao glumica uglavnom nemam priliku birati sadržaj koji želim dijeliti. I u tome smo gledatelj i ja slični – ističe Aleksandra Stojaković Olenjuk. 


Projekt »Pick&play«, u produkciji Drugog mora, nastao je kao plod promišljanja odnosa gledatelja i izvođača u izvedbenoj, ili točnije, kazališnoj umjetnosti. Gledatelj kao sukreator – ne kao promatrač već kao ravnopravni sudionik izvedbenog/umjetničkog čina – jest jedna od temeljnih polazišta ove specifične predstave koja se izvodi isključivo za jednu osobu. 


Zainteresirani su pozvani da svoj eventualni dolazak obavezno rezerviraju i najave pozivom na broj telefona 095/733-9880 (od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati) i tim putem izaberu željeni datum i vrijeme sudjelovanja u predstavi. U produkciji predstave također su sudjelovali inženjer zvuka Daniel Žuvela i dramaturginja Ivana Đula.Aleksandra Stojaković Olenjuk je kazališna glumica trenutno zaposlena u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci, gdje od 2012. godine sudjeluje u mnogobrojnim kazališnim predstavama. U dosadašnjem radu sudjelovala je u filmskim, televizijskim i kazališnim projektima, primivši nagradu publike za najbolje umjetničko ostvarenje 21. Marulićevih dana za ulogu Ružice i Zorke u predstavi »Reces i ja«. Aktivna je članica Drugog mora unutar kojeg, između ostalog, surađuje na kazališnim produkcijama »Pristajanja« i »Statisti«.