"Ala smo se naodmarali"

Muzej Vojvodine od srijede otvara izložbu u Rijeci

Hina

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja

Izložba prikazuje društveni i privatni život Vojvođana te zemlje, gradove, toplice, rijeke, jezera i mora koji su im tada bili turistička odredišta



U Pomorskome i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja otvorit će se 10. veljače u organizaciji Muzeja Vojvodine iz Novoga Sada izložba “Ala smo se naodmarali” koja na zanimljiv način prikazuje mjesta na kojima su se odmarali Vojvođani krajem 19. i početkom 20. stoljeća, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.


Izložba prikazuje društveni i privatni život Vojvođana te zemlje, gradove, toplice, rijeke, jezera i mora koji su im tada bili turistička odredišta. Autorice stručne koncepcije su Agneš Ozer i Milkica Popović.


Agneš Ozer, ujedno ravnateljica Muzeja Vojvodine, rekla je da su na izložbi predstavljena turistička odredišta Vojvođana na Jadranu te turistička mjesta u Vojvodini, poput Palićkog jezera u blizini Subotice i vinorodne Fruške gore. Posebno mjesto na izložbi zauzima riječna plaža Štrand u Novome Sadu, kultno mjesto Novosađana, rekla je Ozer.




Povijesna turistička odredišta Vojvođana oslikana su starim fotografijama, a izloženi su i rekviziti za kupanje i rekreaciju.