Hrvatski štand

Sajam knjiga: Hrvatski pisci idući tjedan u Londonu

Davor Mandić

Na sajmu kao gosti sudjeluju Daša Drndić, Dinko Telećan, Edo Popović, Roman Simić Bodrožić, Kristian Novak, Ivan Sršen, urednik Kruno Lokotar i drugi



RIJEKA » Hrvatska delegacija pisaca, urednika i ljudi od knjige i ove će se godine predstaviti na Londonskom sajmu knjiga, koji će se održati od 8. do 10. travnja. Hrvatski nacionalni štand bit će organiziran drugu godinu zaredom, a kao najveće hrvatsko ime spominje se Daša Drndić, čiji roman »Trieste« (»Sonnenschein«) ne prestaje dobivati nagrade. Uostalom upravo je taj roman osvojio »Independentovu« čitateljsku nagradu prošle godine.


   Uz Drndić, predstavit će se još i Dinko Telećan, a za 8. travnja najavljena je Zabava dobrodošlice za hrvatsku kratku priču, koja će se održati u baru i restoranu »The Grove« u Hammersmithu. Tom će se prigodom predstaviti Edo Popović, Roman Simić Bodrožić i Lucy Cadwell.


   Dan kasnije održat će se »Književni kvartet – večer slavlja hrvatske književnosti«, domaćina Hrvatskog veleposlanstva u Londonu. Večer će moderirati predsjednik Hrvatskog društva pisaca Nikola Petković, a zamišljena je kao susret dvoje etabliranih i dvojice prominentnih mladih autora. Daša Drndić i Edo Popović susrest će se javno s Dinkom Telećanom i Kristianom Novakom.




   Gosti Londonskog sajma knjiga bit će i Ivan Sršen, Kruno Lokotar te drugi hrvatski izdavači, pa će živo biti i na štandu, koji će pak voditi londonski izdavač specijaliziran za balkanske naslove »Istros Books«. Najavljeno je tako predavanje o tzv. malim jezicima u kontekstu svjetske knjževnosti, koje će održati nezavisni izdavač Richard Nash, inače nedavni gost hrvatskog festivala Lit Link. I sam će taj novi festival biti pobliže predstavljen na hrvatskom štandu.