Optužbe na račun Irene Škorić

Hrvoje Hribar: Predsjednica Društva redatelja obmanjuje javnost

Hina

Snimio Darko JELINEK / NL arhiva

Snimio Darko JELINEK / NL arhiva

»Škorić se nalazi u nesporazumu s vlastitim Upravnim odborom, kao i članstvom koje ju je izabralo. Za nastale probleme nije odgovoran HAVC, niti ih može riješiti«, ustvrdio je Hribar, reagirajući na otvoreno pismo Irene Škorić, poslano članovima Društva u ponedjeljak



ZAGREB  Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) Hrvoje Hribar izjavio je u utorak kako predsjednica Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) Irena Škorić »obmanjuje javnost kada svoje probleme u vođenju DHFR-a opravdava bilo kakvim utjecajem HAVC-a ili njega osobno«.


»Škorić se nalazi u nesporazumu s vlastitim Upravnim odborom, kao i članstvom koje ju je izabralo. Za nastale probleme nije odgovoran HAVC, niti ih može riješiti«, ustvrdio je Hribar, reagirajući na otvoreno pismo Irene Škorić, poslano članovima Društva u ponedjeljak.


Škorić u pismu tvrdi da je Upravni odbor Društva sazvao izvanrednu skupštinu kako bi ju smijenili, ne bi li se spriječilo da postane predstavnica u vijećima HAVC-a i Pulskog filmskog festivala te tako »ne poremeti ‘mir’ u kojemu hrvatskim filmom vlada grupacija vezana za HAVC«. Ocijenila je da iza svega stoji Hrvoje Hribar i čelništvo HAVC-a, čiji ona nije bila izbor za mjesto predsjednice Društva.




Hribar je također član DHFR-a, no neće biti na skupštini jer se po dužnosti nalazi u Clermont Ferrandu. U izjavi za javnost podsjeća da nije sudjelovao niti u radu prosinačkog plenuma, na kojem je članstvo tražilo odgovornost Škorić za nastalu situaciju.