Premijere

Dvije premijere u Rijeci: “Srećine cipele” i “Četiri godišnja doba”

Kim Cuculić

»Srećine cipele«

»Srećine cipele«

U Astronomskom centru Rijeka u četvrtak, 6. srpnja u 21 sat bit će izvedena predstava »Četiri godišnja doba« Pike Vončine, a reprize su 7. srpnja u 20 i 21 sat. Četiri neobične priče, koje vode kroz godišnja doba, bit će ispričane i prikazane na japanski način papirnate drame – kamišibaj teatar



 Predstava »Srećine cipele« premijerno će biti izvedena u riječkom Gradskom kazalištu lutaka u subotu, 1. srpnja u 19 sati. Prema motivima priče H. C. Andersena autorice predstave su Valentina Lončarić i Nina Sabo. Riječ je o drugoj predstavi u sklopu projekta PhiloLab4Kids, kojom se djeci predškolske dobi na interaktivan način i nastoji približiti filozofsko razmišljanje.


Ovom predstavom propituje se što je sreća, kako je zamišljamo, može li se biti stalno sretan te suosjećati i brinuti za druge. O tome će djeca i razgovarati nakon predstave s glumicama. Autorice dramatizacije, redateljice i izvođačice su Valentina Lončarić i Nina Sabo, scenografkinje i kostimografkinje Marija Volkmer i Andreja Jandrečić, skladatelj Petar Ležaja, a oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.


U Astronomskom centru Rijeka u četvrtak, 6. srpnja u 21 sat bit će izvedena predstava »Četiri godišnja doba« Pike Vončine, a reprize su 7. srpnja u 20 i 21 sat. Četiri neobične priče, koje vode kroz godišnja doba, bit će ispričane i prikazane na japanski način papirnate drame – kamišibaj teatar. Leptir Emerik, slon Gašpar, lav Mirislav i pingvin Frederik su glavni likovi ovih predivnih priča iz pera i ilustracija jedinstvene Pike Vončine, koji iz slikovnice svoj život započinju i u kazalištu. Jedan glumac kroz tridesetak gotovo stripovskih ilustracija za najmlađe interpretira priče o odrastanju, djetinjstvu, prijateljstvu i roditeljstvu. Redateljica je Irena Rajh Kunaver, autorica teksta i ilustracija Pika Vončina, a izvodi Damir Orlić. Predstava je postavljena u suradnji s Mozaik knjigom.