Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. veljače 2020.
HRT

Kazimir Bačić odgovara Branku Mijiću: 'Nije točno da se Zovka htjelo otjerati s Prisavlja'

Foto D. Urukalović / PIXSELL
Foto D. Urukalović / PIXSELL
Objavljeno: 28. rujan 2018. u 11:48 2018-09-28T11:48:50+02:00

Pozivamo Vas da u skladu s člankom 40. Zakona o medijima objavite ispravak informacija objavljenih dana 21. rujna 2018. godine na portalu novilist.hr u članku pod naslovom „Komentar Branko Mijić: Fetva za Zovka i Pupovca“ kako slijedi:

„U članku pod naslovom Komentar Branko Mijić: Fetva za Zovka i Pupovca objavljenom na portalu novilist.hr dana 21. rujna 2018. godine iznesene su netočne informacije kojima su grubo povrijeđeni ugled i čast Hrvatske radiotelevizije.

Tako se netočno navodi da je HRT protiv Hrvoja Zovka pokrenula postupak izvanrednog otkazivanja ugovora o radu jer ga „želi otjerati s Prisavlja.“

Postupak otkazivanja ugovora o radu Hrvoju Zovku pokrenut je zbog osobito teške povrede radne obveze te povrede nekoliko odredbi Općih pravila o radu i ponašanju.

 HRT očekuje od svih svojih zaposlenika primjereno i profesionalno ponašanje tijekom obavljanja svih društvenih i poslovnih zadaća i aktivnosti. Neprofesionalni odnos prema radu, neprimjereno ponašanje prema kolegicama i kolegama, verbalna ili fizička agresivnost i slični oblici ponašanja, nisu dopušteni u okruženju HRT-a.

Slijedom istog, relativiziranje konkretnog neprimjernog ponašanja nazivajući ga „svakodnevnicom u redakciji“ te dodavanje političke konotacije čitavom slučaju, kao navodnom razlogu otkazivanja ugovora o radu, promašeno je i deplasirano.“

Ispravak netočnih ifnormacija mora biti objavljen sukladno odredbi članka 41. Zakona o medijima te Vas pozivamo da postupite sukladno mjerodavnim zakonskim odredbama.

S poštovanjem,

Glavni ravnatelj HRT-a

Kazimir Bačić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.