Napravljena lista svetaca među političarima

Pravoslavna crkva u Crnoj gori: Đukanović u raju, Tito u paklu

Hina

Lošije od njega prošao je predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić koji je naslikan u sklopu kompozicije koja prikazuje pakao i koji je, uz Karla Marxa, Friedricha Engelsa, Josipa Broza Tita i druge, označen kao "crkvomrzac"Među najzaslužnijim političarima mnogi na freskama prepoznaju uz ostale i crnogorskog premijera Mila Đukanovića, koji uz mitropolita SPC Amfilohija “predaje hram” Isusu.


Lošije od njega prošao je predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić koji je naslikan u sklopu kompozicije koja prikazuje pakao i koji je, uz Karla Marxa, Friedricha Engelsa, Josipa Broza Tita i druge, označen kao “crkvomrzac”.


Među zaslužnima, pored Amfilohija i Đukanovića su još poznati crkveni velikodostojnici – pokojni patrijarh SPC Pavle s aoreolom sveca, pokojni patrijarh moskovski Aleksij, pokojni arhiepiskop atenski Hristodulos i drugi svećenici i narod.
Podgorički paroh Velibor Džombić na upit medija nije htio ni potvrditi ni opovrgnuti da je na fresci doista lik Đukanovića, ali je podsjetio da je crnogorska vlada “veliki dobrotvor” Sabornog hrama u Podgorici te da je pomogla završetak izgradnje hrama.


Kamen temeljac za izgradnju Sabornog hrama 9. kolovoza 1993. postavila su tri patrijarha, ekumenski Bartolomej, srpski Pavle i moskovski Aleksij.


Hram Hristova Vaskrsenja građen je dva desetljeća i konačno posvećen 7. listopada 2013.