Prva NL

Ivan Božić atraktivnim škaricama slomio nemoćne Krimejčane na Šubićevcu

Portal Novi list

Adriano Milanović/V. KARUZA

Adriano Milanović/V. KARUZA

Orijent je na kraju završio utakmicu bez poštenog udarca u okvir gola izuzme li se Galešićev pokušaj iz prvoga poluvremena!

ŠIBENIK – ORIJENT 1:0
ŠIBENIK Utakmica 25. kola Prve HNL: Šibenik – Orijent 1:0 (1:0). Stadion Šubićevac. Gledatelja: 900. Sudac: Patrik Pavlešić (Duga Resa). Strijelac: 1:0 Božić (35′). Žuti kartoni: Dujmović, Roca (Šibenik).


ŠIBENIK: Đaković, Dujmović, Majić (od 88′ Gačić), Božić (od 77′ Torres), Delić (od 75′ Toševski), Pozo, Kolega (od 88′ Pavičić), Punčec, Cvijanović, Marijanović (od 57′ Roca), Perić.


ORIJENT: Mohorović, Braut, Gajzler, Bubnjar (od 87′ Zrilić), Črnko (od 46′ Fall), Švrljuga, Muminović, Milanović, Putnik (od 68′ Mulac), Galešić (od 77′ Smirnov), Bagadur.
Nogometaši Orijenta doživjeli su minimalni poraz kod favoriziranih Šibenčana u utakmici bez velikih prilika koju je odredio atraktivan pogodak Ivana Božića nakon nešto više od pola sata i jedne od rijetkih individualnih pogreške u užoj obrani gostiju.


Trener Orijenta Slobodan Grubor nije ni na Šubićevcu odustao od igre s trojicom braniča u zadnjoj liniji. Krimejčani su se povremeno branili i s petoricom igrača u posljednjoj crti obrane s jasnom namjerom da u prvom redu otupe šibenske napadačke akcije. Sve do 35. minute činilo se da je trener Orijenta uspio u toj namjeri. No, onda je Milanović loše procijenio jedan prilično predvidljiv Marijanovićev ubačaj s boka. Stoper Orijenta ostao je zamalo kratak u skoku, a Božić je atraktivno bočnim škaricama dočekao loptu i poslao u suprotni kut kraj ukopanog Mohorovića – 1:0.


Izrazito defanzivni pristup uzeo je danak u gostujućoj igri prema naprijed. Krimejčani su prvi put organizirano stigli nadomak domaćeg kaznenog prostora u 28. minuti kada je vratar Đaković ispod grede izvukao ne toliko snažan koliko neugodan pokušaj Galešića. Svi ostali pokušaji gostiju završavali su već na sredini terena. Nakon primljenog pogotka igrači Orijenta više nisu imali što čuvati, no i nadalje nisu zaigrali puno otvorenije. Poljuljana gostujuća momčad jednostavno je vapila za odmorom i promjenama.


Ulaskom stasitog Falla utakmica na Šubićevcu počela je poprimati nešto drugačije obrise. Orijent je udaljio domaće od svojega gola i povremeno stizao organizirano pred šibenski šesnaesterac. Grubor je gurnuo Mulca u vezu, zaigrao s četvoricom u užoj obrani i u završnici utakmice preuzeo dodatni rizik, no sve to gostima se nije isplatilo. Orijent je na kraju završio utakmicu bez poštenog udarca u okvir gola izuzme li se Galešićev pokušaj iz prvoga poluvremena!Standings provided by Sofascore