Tjedno izvješće o prometu

Najveća koncentracija alkohola izmjerena na Viškovu vozaču koji je uzrokovao nesreću; platio masnu kaznu

P. N.

Ilustracija Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Ilustracija Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Najveća koncentracija alkohola od 3,00 g/kg  izmjerena je 50-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom gospićkih registracijskih oznaka, a koji je 11. travnja oko 14.40 sati na području Viškova prouzročio prometnu nesreću na parkiralištuNa prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se 73 prometne nesreće, od kojih je pet bilo težih, a 68 je bilo lakših. U ovim nesrećama pet je osoba teško, a 20 ih je lakše ozlijeđeno.  Materijalna šteta procjenjuje se na 103.200 eura.
U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri pješaka, osam stranih državljana i pet alkoholiziranih vozača.


Ukupno je alkotestirano 212 vozača, od kojih je kod njih 22 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a  kod dva do 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 15 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 18. i 24. godine, a tri u dobi između 25. i 35. godina.


Najveća koncentracija alkohola od 3,00 g/kg  izmjerena je 50-godišnjaku koji je upravljao osobnim vozilom gospićkih registracijskih oznaka, a koji je 11. travnja oko 14.40 sati na području Viškova prouzročio prometnu nesreću udarivši prilikom ulaska na parkiralište u drugo parkirano vozilo.
Spomenuti vozač zadržan je u službenim prostorijama policije i doveden na nadležni prekršajni odjel općinskog suda gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.580 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od četiri mjeseca.