Sve je lako kad si mlad!

S Tamarom Popić smo razgovarali o odbojci, izazovima riječkih studenata i budućnosti

Sponzorirani sadržaj, Sanda Milinković

Foto: Mateo Levak

Foto: Mateo Levak

Kažu da je sve lako kada si mlad, a tko će nam bolje potvrditi ovu izjavu nego li uspješni riječki studenti?

Jedna od njih je svakako Tamara Popić, riječka studentica pete godine Ekonomskog fakulteta u Rijeci i kapetanica seniorske odbojkaške ekipe HAOK Rijeka. Osim što studira i trenira, zbog sportskih obaveza često putuje pa tako svaki drugi vikend igra gostujuće utakmice  zbog čega je često u kombiju za Split, Zagreb, Osijek, Vukovar i brojne druge gradove. 


Za sebe će reći da voli životinje, sport, treninge, druženje i izlaske s prijateljima te suigračicama, a ako je pitate čime bi se bavila da ne trenira odbojku, odgovor bio bio jahanje pošto je to velik dio njezine prošlosti kojeg je skroz zapostavila. Treninzi, večernja rutina & neizostavni online shopping


Pored svih obaveza, upitali smo Tamaru kako izgleda jedan tipičan dan u njezinu životu.


“Imam mogućnost da se ne trebam buditi prerano pa moj standardni dan započinje oko 9:30 i većinom odem na jutarnji trening koji je u 10:30. Nakon treninga odem na faks te ovisno o tome kada mi završi predavanje, ručam ili u menzi ili doma. Onda slijedi popodnevni spavanac ukoliko stignem i u 19 sati trening teretane pa sat vremena kasnije odbojkaški trening.


Vratim se doma oko deset sati i ako nemam ništa za učiti, tada najviše volim pogledati neki reality koji je tada na televiziji ili seriju, a ukoliko imam za učiti, učim navečer. I naravno, dio večernje rutine je video poziv sa dečkom koji igra rukomet u Francuskoj.”


Nema puno slobodnog vremena, ali kada ga i ima, voli ga provesti s kolegama kada imaju “rupe” u predavanjima ili druženju sa suigračicama nakon treninga ili utakmice te prijateljima.


“Volim biti i sama ili s obitelji kod kuće jer sam svjesna da brzo odlazim pa cijenim te malene trenutke. Ukoliko se dogode (rijetki) slobodni dani, znam otići do Zagreba gdje mi živi sestra jer tamo igra odbojku, ili letjeti do Francuske kod dečka”, dodaje.


Morali smo upitati voli li koji slobodan trenutak izdvojiti i na online shopping pa nam je kroz smijeh rekla da je to jedna od stavki koju rijetko zapostavlja.


“Imam puno shopping aplikacija na mobitelu i često ih znam otvoriti i gledati što ima novo u njima, dali neke akcije, popusti, pogotovo zato što u Rijeci nema nekih dućana u kojima bih kupovala pa mi je jedina opcija online kupnja.


Sada su i povrati robe postali toliko jednostavni da često naručujem na adresu i probam robu pa ako mi ne pristaje, bez ikakvih problema i komplikacija ju vratim”, objašnjava.Izazovi organizacije vremena


Uz online shopping veže se i mobilno bankarstvo pa pitamo Tamaru koliko joj se takva mogućnost i aplikacija pokazala korisnom.


Mobilno bankarstvo je dio moje svakodnevnice prvenstveno zbog provjere stanja na računu, a olakšava mi i sve vrste online plaćanja – od kupnje avionskih karata do online shoppinga. I naravno, olakšava mi pri prebacivanju novca u par klikova umjesto da zbrajam cash i kovanice…”, dodaje, za što je vrlo funkcionalan #withPAY.

Upitali smo je i što kao studentica smatra najvećim izazovima studiranja danas na što nam je kazala da je najveći izazov organizacija vremena uz fakultetske obveze. Poglavito u slučajevima kada su predavanja obavezna uz seminare, kolokvije i završne ispite. 


“Rekla bih da je izazovno uskladiti posao ili treninge s faksom ukoliko je riječ o obaveznim predavanjima s kojih se ne smije izostati i smatram da bi fakulteti trebali biti fleksibilniji u tom smislu”, pojašnjava Tamara i dodaje da je kolegama koji sele u drugi grad zbog studiranja situacija još izazovnija obzirom na to da ovise o svom studentskom budžetu i ne žive s obitelji već sami u domu ili s cimerom.


Njima je od velike pomoći PBZ Indeks plus studentski paket koji sadrži tekući i žiro račun, digitalno bankarstvo te Visa student karticu sa dopuštenim limitom od 270 eura.


S obzirom na to da je studentica završne godine fakulteta, vrijeme je za odluke o budućnosti, a pred Tamarom su neke doista velike.


“Htjela bih otići živjeti kod dečka u Montpellier, ali želim i nastaviti igrati odbojku pa mi je veliko pitanje kako to uskladiti i pronaći odbojkaški klub koji je blizu. O daljnjoj budućnosti ne razmišlja previše jer je sigurna da se želi baviti onime što voli i biti s ljudima koje voli pa s osmijehom dodaje da će vidjeti gdje će je to odvesti.


Uz mobilno bankarstvo prebacivanje sredstava gotovo je u svega nekoliko klikova!


Ima vremena za štednju


Otkriva da joj je jedan od prvih koraka upisivanje tečaja francuskoj jezika i usavršavanje španjolskog kojeg je učila u školi te dodaje da ima jako visoko mišljenje o ljudima koji pričaju različite jezike i želi biti jedna od njih.


“Za početak upisujem tečaj francuskoj jezika pošto selim tamo, a trenutno mi je u planu i usavršiti španjolski jezik kojeg sam učila u osnovnoj školi. Inače imam visoko mišljenje o ljudima koji pričaju puno različitih  jezika i želim biti jedna od njih.”


Planovi za budućnost usko su vezani i za početak štednje kako bi se sve ono što zamišljamo mogli ostvariti, a nas je zanimalo i njezino mišljenje o tome.


“Trenutno nemam fond za štednju jer mi primanja nisu toliko visoka da bih mogla nešto stavljati sa strane, ali definitivno razmišljam o štednji u budućnosti kada se zaposlim”, priznaje Tamara.


U ovom slučaju veliki saveznik može biti #withSAVE inovativna štednja koja je dio PBZ mobilnog bankarstva.__


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom PBZ.