NBA

Vučević i Bullsi iznenadili Netse i prekinuli niz od šest poraza, Gordon briljirao protiv bivše momčadi

Luka Medak

Aaron Gordon/Foto: REUTERS

Aaron Gordon/Foto: REUTERS

Chicago Bullsi prirpremili su iznenađenje Brooklyn Netsima i prekinuli niz od šest poraza, a Aaron Gordon je bio posebno motiviran protiv Orlando Magica.



RIJEKA Chicago Bullsi prirpremili su iznenađenje Brooklyn Netsima i prekinuli niz od šest poraza, a u tome ih je predvodio duo Nikola Vučević i Zach LaVine.


LaVine je ubacio 25 poena, a Vučević ostvario “double-double” učinak od 22 poena i 13 skokova. Tomas Satoransky je dodao 19 poena i 11 asistencija, što su mu rekordi ove sezone.


Netsi su igrali bez dva člana “velike trojke” i sav teret je pao na Kyrieja Irvinga te novopridošle Blakea Griffna i LaMarcusa Aldridgea. Irving je tako bez Hardena i Duranta ubacio 24 poena te dodao 15 asistencija, dok je drugi najbolji strijelac bio Jeff Green s klupe.




Denver Nuggetsi ugostili su Orlando Magic, a protiv svoje bivše momčadi posebno je bio motiviran Aaron Gordon. U svojoj trećoj utakmici za Nuggetse Gordon je svojoj donedavnoj ekipi ubacio 24 poena uz sedam skokova. Nikola Jokić bio je za jedan skok kratak do novog “triple-doublea”, imao je 17 poena, devet skokova i 16 asistencija.


Od hrvatskih igrača nastupio je samo Ivica Zubac, koji je s Los Angeles Clippersima u gradskom derbiju nadigrao Lakerse. Za 31 minutu provedenu na parketu “Big Zu” je ubacio šest poena uz devet skokova i asistenciju, a imao je i dvije blokade.


Rezultati:


Chicago – Brooklyn 115:107
LA Clippers – LA Lakers 104:86
Boston – Charlotte 116:86
Philadelphia – Memphis 100:116
Atlanta – Golden State 117:111
Houston – New Orleans 115:122
Denver – Orlando 119:109