Hansi Flick

Trener minhenskog Bayerna smatra mentalitet presudnim na terenu: “S praznim tribinama nestao je i dio motivacije”

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Trener Bavaraca smatra kako igrači moraju više raditi na motivaciji kako bi održali pobjednički mentalitet dok igraju pred praznim tribinama



MUNCHEN “Ono što je presudno je mentalitet. Očito je prednost ako imate veću kvalitetu na terenu, ali ovo je situacija koja nije vrlo lagana”, govorio je o iskustvu s igranjem na praznim stadionima trener minhenskog Bayerna Hansi Flick na videokonferenciji za novinare.


Ključno je da taj mentalitet iznesete na visinu, da se ekipa “gura” kako bi pokrila dio motivacije koji je nestao s praznim tribinama


Njemački su nogometaši prvi u velikim europskim ligama nastavili natjecanje nakon što se proširila pandemija koronavirusa, ali sve se utakmice do daljnjega moraju igrati bez navijača. Trener Bavaraca smatra kako igrači moraju više raditi na motivaciji kako bi održali pobjednički mentalitet dok igraju pred praznim tribinama.




– Ključno je da taj mentalitet iznesete na visinu, da se ekipa “gura” kako bi pokrila dio motivacije koji je nestao s praznim tribinama – smatra Flick.


Bayern ove subote na Allianz Areni dočekuje Eintracht Frankfurt, a u osam preostalih kola borit će se za titulu s nekoliko klubova. Iza Bavaraca na ljestvici su Borussia D. s četiri boda manje te Borussia M. sa šest manje.


– Svi smo mi barem jednom igrali pred praznim tribinama, znamo što očekivati. Prije naše utakmice prošloga vikenda u Berlinu, trenirali smo na Allianz Areni te znamo što očekivati u smislu atmosfere – zaključio je trener Bayerna.