Nogomet

Dok njemački košarkaši slave, nogometaši nižu loše rezultate i smjenjuju izbornika. Flick je dobio otkaz

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Tako je Flick, koji je 2020. godine s Bayernom osvojio Ligu prvaka, morao napustiti izborničku dužnost nakon samo malo više od dvije godine, na klupu "elfa" je stigao 1. kolovoza 2021.



BERLIN Hansi Flick više nije izbornik njemačke nogometne reprezentacije, vodstvo domaćina EURA koji će se održati sljedeće godine izgubilo je strpljenje sa 58-godišnjim stručnjakom nakon niza loših rezultata u ovogodišnjim prijateljskim utakmicama koji je kulminirao domaćim 1-4 porazom od Japana.


Tako je Flick, koji je 2020. godine s Bayernom osvojio Ligu prvaka, morao napustiti izborničku dužnost nakon samo malo više od dvije godine, na klupu “elfa” je stigao 1. kolovoza 2021.


U tom je razdoblju Flick vodio Njemačku u 25 utakmica, a ostvario je samo 12 pobjeda, od toga tek četiri u u posljednjih 17 susreta.




Krajem prošle godine Njemačka je ispala sa Svjetskog prvenstva u Katru već nakon natjecanja po skupinama, a u šest ovogodišnjih prijateljskih utakmica ostvarila je tek jednu pobjedu, 25. ožujka protiv Perua. Uslijedio je poraz od Belgije pa remi s Ukrajinom da bi u posljednje tri utakmice Njemačka gubila od Poljske, Kolumbije i Japana postigavši pritom samo jedan gol.


“Tijela DFB-a dijele isto viđenje kako nacionalna momčad treba novi impuls. S EUROM na vidiku trebamo entuzijastično raspoloženje i pouzdanje”, objavio je predsjednik DFB-a  Bernd Neuendorf.


Njemačku u utorak očekuje prijateljska utakmica protiv svjetskog doprvaka Francuske u Dortmundu, a reprezentaciju će u tom dvoboju voditi sportski direktor Rudi Voeller, koji je bio izbornik od 2000. do 2004.


“Sada je najvažnije dovesti izbornika koji u kratkom razdoblju može pripremiti momčad za EURO”, kazao je Voeller.