Opet svladali Slovake

Slavlje u Alpe Adria kupu: AO Škrljevo na krilima Šajina prekinuo niz od dva poraza

Luka Medak

Toni Jelenković/Foto VIGO MAVROVIC

Toni Jelenković/Foto VIGO MAVROVIC

Nakon dvaju uzastopnih poraza od Ilirije, košarkaši Adria Oil Škrljeva upisali su drugu pobjedu u skupini, opet protiv Prievidze te tako ostali u igri za drugi krug natjecanja



RIJEKA Utakmica 4. kola Alpe Adria kupa, skupina D: Prievidza – Adria Oil Škrljevo 77:79 (23:18, 18:21, 13:19, 23:21). Nike Arena. Gledatelja: 150. Suci: V. Kurc, P. Nejeichleb, L. Ulrych.


PRIEVIDZA: Matuška 5, Majerčak 22 (1-2), Oshita 18 (6-6), Kincel 6, Creammer 19 (4-6), Walker 2, Jašš, Kielar, Lukač 3, Magdolen 2.


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Adway 9 (2-2), Jelenković 10 (3-4), Kostić 2, Barnjak 10 (4-6), Šajin 18, Stojanović 2, Hortman, Vucić 2, Rajčić 16 (3-4), Ćošić, Vrgoč 10 (4-6).




Nakon dvaju uzastopnih poraza od Ilirije, košarkaši Adria Oil Škrljeva upisali su drugu pobjedu u Alpe Adria kupu, opet protiv Prievidze te tako ostali u igri za drugi krug. Škrljevčane je s 18 poena predvodio Stefan Šajin, koji je odigrao dosad najbolju utakmicu u zelenom dresu.


Prievidza je od samog početka pokazala da će biti tvrd orah i da doslovno igra za ostanak u Alpe Adria kupu. Krenuli su domaći serijom 10:3, Škrljevčani su teško dolazili do svojih poena, a nakon sedam minuta igre tricom Majerčaka te košem Walkera u idućem napadu Slovaci su otišli na plus 12 (21:9), ujedno i najveću prednost na utakmici. Ipak, Zeleni su odgovorili svojom serijom 2:9 predvođeni Šajinom i nakon prvih deset minuta imali zaostatak od pet poena (23:18).


Nastavili su Škrljevčani gdje su stali i u drugoj dionici te do poena dolazili dobrom obranom, prvenstveno Vucića, koji je unutar dvije minute ukrao čak tri lopte za lake poene na drugoj strani. Tako je momčad Damira Rajkovića naposljetku i povela 25:26, a košem Rajčića otišla i na plus tri. Do kraja dionice obje ekipe su izmjenjivale koševe i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 41:39.


U nastavku su bolje krenuli gosti i vratili se u vodstvo, ali Prievidza je vrlo brzo našla odgovor i točno na pola četvrtine rezultat je bio 47:47. Iako su Škrljevčani u jednom trenutku otišli na plus pet (49:54), tricaški raspoloženi Majerčak vrlo brzo je sve vratio u egal, koji su domaći držali sve do zadnje minute, kada su koševima Vrgoča i Stojanovića Škrljevčani otišli na 54:58 i zaključili četvrtinu.


Držali su tu prednost gosti veći dio posljednje dionice, a napad im se uglavnom vrtio oko Šajina, koji se tako i nametnuo kao prvi strijelac momčadi. Pri rezultatu 65:70 Jelenković je pogodio tricu za plus osam, a slobodnim bacanjima Vrgoča Škrljevčani su otišli na svoju prvu dvoznamenkastu prednost, ujedno i najveću na utakmici (65:75). Pokušali su gosti preokrenuti, ali više nije bilo vremena i bodovi su otišli na konto Zelenih.