JELENKOVIĆ I BARNJAK NEZAUSTAVLJIVI

SENZACIONALNA POBJEDA Košarkaši AO Škrljeva na Mavrincima srušili aktualnog prvaka Hrvatske!

Luka Medak

Toni Jelenković/Foto: M. LEVAK

Toni Jelenković/Foto: M. LEVAK

Nakon pobjede kod Furnira u prvom kolu, košarkaši AO Škrljeva priredili su iznenađenje na Mavrincima te za drugu pobjedu ove sezone "skinuli skalp" Zadru, aktualnom prvaku Hrvatske.



MAVRINCI Utakmica 2. kola HT Premijer lige: Adria Oil Škrljevo – Zadar 90:79 (29:20, 18:18, 16:25, 27:16). Sportska dvorana Mavrinci. Suci: Jurčević, Roglić, Vukušić.


AO ŠKRLJEVO: Stojanović 4, Adway 15 (1-1), Jelenković 23 (3-5), Barnjak 27 (4-4), Rajčić, Hortman 6, Kostić 1 (1-1), Bešić 6 (2-2), Ćošić, Vrgoč 8 (2-2), Vucić.
ZADAR: Carter 11 (4-7), Harris 11, Vuković 16, Bursać 9, Mavra 4, Paponja, Jordano 3, Brala, Junaković 16 (2-5), Buljan, Drežnjak 9 (4-7), Luković.


Nakon pobjede kod Furnira u prvom kolu, košarkaši AO Škrljeva priredili su iznenađenje na Mavrincima te za drugu pobjedu ove sezone “skinuli skalp” Zadru, aktualnom prvaku Hrvatske.




U posljednju četvrtinu susreta ušlo se u potpunom egalu (63:63), a sjajne reakcije Jelenkovića pet minuta prije kraja odvele su Škrljevčane do senzacionalne pobjede. Jelenković je prvo postigao koš-faul, zatim ukrao loptu Bursaću i u kontri pogodio za plus pet, a onda je uslijedio raspad sistema Zadrana, kada nakon koša Barnjaka i nove dvije izgubljene lopte gostiju Adway i Jelenković vraćaju dvoznamenkastu prednost za nova dva boda na kontu.


Škrljevo je u utakmicu ušlo s odličnom, agresivnom obranom i pravovremenim rotacijama su prisilili protivnika na čak devet izgubljenih lopti u prvom periodu. Čak sedam ukradenih lopti Škrljeva, od čega četiri Barnjaka, bilo je dovoljno za lake koševe iz tranzicije i 29:20 nakon prvih deset minuta igre.


U drugoj četvrtini tricom Barnjaka domaći su otišli na prvu dvoznamenkastu prednost, a zatim tricom Vrgoča i do plus 15, najveće prednosti na utakmici. Zadrani su pokušali iskoristiti prednost u visini i konstantno su napadali obruč, ali Jelenković je dvjema tricama uspio osigurati Zelenima da na odmor odu s jednakom prednošću kao i nakon prve četvrtine.


Barnjak je u trećoj dionici nastavio gdje je stao, gosti za njega jednostavno nisu imali rješenja i Škrljevo je otišlo na 14 poena prednosti. Ipak, u trenutku kada je momčad Damira Rajkovića mogla potpuno prelomiti utakmicu, ona se raspala i nakon minute odmora Zadrani su napravili niz 2:12, a 30 sekundi prije kraja Carter je pogodio i za prvu prednost Zadra na utakmici (62:63). Slobodnim bacanjem na druoj strani Kostić je izjednačio za 63:63, a u posljednjih 10 minuta Jelenković i Barnjak uspjeli su dovršiti posao za veliko slavlje na Mavrincima.


Ova pobjeda dobiva još više na težini kada se uzme u obzir da je Škrljevo igralo bez ozlijeđenih Šajina i Vucića, ali i bez velikog pojačanja u Paolu Marinelliju, koji se razbolio dan prije utakmice. S velikim vjetrom u leđa AO Škrljevo sada u srijedu u 18 h na istom mjestu dočekuje Prievidzu u Alpe Adria kupu.