ABA liga

Zadar se nije dobro proveo u Beogradu, Partizan uvjerljivo slavio

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Partizan je sezonu završio na drugom mjestu te će u četvrtfinalu doigravanja igrati protiv Igokee. Zadar je bio siguran šesti, a to mu donosi četvrtfinalni sudar protiv podgoričke Budućnosti



BEOGRAD U posljednjem susretu osnovnog dijela sezone regionalne ABA lige, ogledu 26. kola, košarkaši Partizana su na domaćem parketu svladali Zadar 113-74 (20-11, 35-30, 24-18, 34-15).


Utakmica nije imala rezultatski značaj jer je sve postalo poznato i prije ovih 40 minuta. Partizan je sezonu završio na drugom mjestu te će u četvrtfinalu doigravanja igrati protiv Igokee. Zadar je bio siguran šesti, a to mu donosi četvrtfinalni sudar protiv podgoričke Budućnosti. Preostala dva para su Crvena zvezda – Studentski centar te Mega – Cedevita Olimpija.


Prvo odvajanje Partizan je napravio krajem prve četvrtine koja je okončana s 20-11 za domaćina. Vrlo dobar period igre imao je Zadar početkom druge dionice kada se raspucao Drežnjak, ali do odmora je Partizan dodatno povećao prednost te poveo 55-41.




Utakmica je definitivno odlučena tijekom treće četvrtine kada je beogradski sastav pobjegao na 25 poena razlike. Prvo ime Partizana bio je Aleksa Avramović koji je uz 18 koševa ostvario osam asistencija i pet skokova. Jaleen Smith je postigao 16, a James Nunnally 14 poena.


Kod Zadra su najbolji bili Dario Drežnjak i Karlo Žganec sa po 15 poena, s tim da je potonji tome dodao i četiri skoka. Lovro Mazalin je ubacio 14 poena uz po četiri skoka i četiri asistencije, a Luka Božić je dvoboj okončao s 10 poena, deset asistencija i pet skokova.


Split je sezonu okončao na devetom mjestu ljestvice, a Cibona na 12. poziciji.