DOBRA VEČER ZA HRVATE U NBA-u

Šarić predvodio Sunse do pobjede nad prvacima, Šamanić odigrao najbolju utakmicu sezone

Luka Medak

Dario Šarić/Foto: REUTERS

Dario Šarić/Foto: REUTERS

Nakon što je Devin Booker isključen, Šarić je preuzeo teret na sebe i zabio 10 poena u posljednjoj četvrtini za konačnih 21, a Šamanić je u najboljoj utakmici sezone ubacio 14 koševa.



RIJEKA Phoenix Sunsi su u gostima uspjeli nadigrati NBA prvake Los Angeles Lakerse 104:114, a u tome ih je predvodio Dario Šarić.


Nakon što je najbolji strijelac Sunsa Devin Booker isključen u trećoj četvrtini, Šarić je preuzeo teret na sebe i zabio 10 poena u posljednjoj četvrtini za konačnih 21, što mu je najviše ove sezone. Šibenčanin je propustio prethodni susret zbog ozljede gležnja i bio je upitan za ovaj, no čini se da je sa “Šišijem” sve u najboljem redu čim je uspio predvoditi svoju momčad u poenima.


Ovo je 15. pobjeda Sunsa u zadnjih 18 utakmica i sada su nakon izravnog okršaja preskočili Lakerse i došli na drugo mjesto Zapada.




Prvake je dakako predvodio LeBron James s 38 koševa u nedostatku Anthonyja Davisa, Kylea Kuzme i Marca Gasola, no imao je premalo pomoći od ostalih suigrača da bi izvukli pobjedu.


Sve bolje igra i Luka Šamanić, koji maksimalno koristi priliku u desetkovanim San Antonio Spursima. Mladi Zagrepčanin je u pobjedi nad New York Knicksima (119:93) odigrao najbolju utakmicu sezone, zabivši 14 koševa u 20 minuta, uz sedam skokova, asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.


Šamanić u zadnje vrijeme dobiva više minuta jer su brojni igrači Spursa pod COVID-protokolom, a u ovoj utakmici Gregg Popovich mu je dao veću ulogu u drugom poluvremenu jer je utakmica već bila rezultatski riješena. No, sve bolja igra našeg košarkaša sigurno nije prošla nezapaženo.


U porazu Clippersa od Celticsa solidan je bio Ivica Zubac, koji je u prethodnoj okršaju s Bucksima odigrao najgoru utakmicu sezone. Ovaj put je upisao osam koševa, 10 skokova i tri asistencije u 19 minuta igre.


Rezultati:


Washington – Memphis 111:125
Boston – LA Clippers 117:112
Miami – Atlanta 80:94
San Antonio – New York 119:93
Milwaukee – Denver 97:128
LA Lakers – Phoenix 104:114